Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Notícies > Hivern verd a La Costera de Puçol

Horta Nord

Hivern verd a La Costera de Puçol

Programem cinc activitats per a tots els públics en este paratge de la Calderona

dimarts 16 de gener de 2018, per  AE-Agró

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord et convida a participar en la campanya d’activitats "Hivern Verd a La Costera", iniciativa que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. Durant els mesos de gener, febrer i març, AE-Agró Horta Nord programarà cinc activitats en este paratge natural municipal que custodia a la Serra Calderona. Concretament, el Dia de l’Arbre, el Dia de l’Arbust, una jornada d’observació astronòmica, el taller infantil Detectius de la natura i el Pequetrail, una cursa de muntanya per als més menuts que es va celebrar el passat dissabte, 13 de gener. Així que ja saps: t’esperem a La Costera per a compartir un hivern verd de natura i muntanya!!!

El passat dissabte, 13 de gener, va arrancar la campanya d’activitats "Hivern Verd a La Costera" amb el Pequetrail. Esta cursa de muntanya infantil, que per segon any consecutiu organitza Cor i Muntanya Puçol, va reunir més d’un centenar de persones en este paratge natural municipal. La cita va comptar amb la participació d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord, que va instal·lar un punt informatiu per a explicar el treball de custòdia del territori que desenvolupa en esta muntanyeta de la Serra Calderona. A més a més, amb la col·laboració de Kyrios Educación, també vam realitzar un taller sobre residus per als participants en el Pequetrail.

La següent activitat de la campanya "Hivern Verd a La Costera" serà el dissabte 27 de gener, quan celebrarem el Dia de l’Arbre amb una plantació de vegetació mediterrània. Eixe dia, a partir de les 10:00 hores, pintarem de verd la zona de l’Aljub amb garroferes (Ceratonia siliqua), pins blancs (Pinus halepensis) i altres espècies autòctones. Després, el dissabte 10 de febrer, també a les 10:00 hores, convocarem el Dia de l’Arbust per a construir, amb llentiscles (Pistacia lentiscus) i aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia), un bar per a ocells, projecte de restauració forestal conegut tècnicament com a nucli de dispersió de llavors.

En febrer, a més a més del Dia de l’Arbust, també organitzarem una jornada d’observació astronòmica. Concretament el dissabte 24, quan Amadeo Aznar (Astronomía para Todos) visitarà de nou La Costera per a oferir una xerrada i després mostrar-nos els secrets del cel nocturn amb els seus telescopis. Esta activitat començarà a les 17:30 hores i per a participar s’obrirà un període d’inscripció per correu, ja que està limitada a 50 persones.

Finalment, el dissabte 10 de març, acomiadarem l’hivern amb el taller infantil de Calderona Viva Detectius de la Natura. Durant esta jornada, els menuts que hi participen hauran d’investigar sis crims en La Costera i esbrinar qui es va menjar a qui i per què. Així, deprendran a identificar diferents rastres d’animals. La cita serà a les 11:00 hores. Com en la jornada d’observació astronòmica, per a participar en este taller també obrirem un període d’inscripció per a apuntar-se per correu electrònic.

Des d’AE-Agró t’animem a participar en totes estes activitats i també a implicar-te en la custòdia del territori de La Costera, un projecte que funciona gràcies a l’esforç voluntari d’un xicotet grup de veïnes i veïns de Puçol. Si estàs interessat a sumar-te a este projecte o tens qualsevol dubte sobre les convocatòries de la campanya "Hivern Verd a La Costera", telefona al 691 077 424. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera de Puçol, aula de conservació i formació ambiental

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles