Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Marina > Llum verda per al retorn de l’àguila pescadora

La Marina

Llum verda per al retorn de l’àguila pescadora

L’estudi de viabilitat del projecte destaca el caràcter estratègic dels parcs naturals del Montgó i la Marjal de Pego-Oliva per a reforçar les poblacions mediterrànies d’esta au

divendres 19 de gener de 2018, per  AE-Agró

El passat dilluns, 15 de gener, es va presentar en la Casa de la Paraula de Dénia (La Marina Alta, Alacant) l’estudi de viabilitat del projecte de reintroducció de l’àguila pescadora (Pandion haliaetus) als parcs naturals del Montgó i de la Marjal de Pego-Oliva. Este estudi confirma la idoneïtat d’estos dos parcs naturals per al retorn de l’àguila pescadora al País Valencià i, a més a més, destaca el seu caràcter estratègic per a reforçar les poblacions mediterrànies de Pandion haliaetus. Fins al moment, experts, científics, ajuntaments, pescadors, caçadors, empreses i entitats locals ja han donat el seu suport a esta iniciativa impulsada per Acció Ecologista-Agró. Només falta el vistiplau de la Conselleria de Medi Ambient.

Més de 100 persones van assistir el passat dilluns, 15 de gener, a la presentació de l’estudi de viabilitat del projecte de reintroducció de l’àguila pescadora (Pandion haliaetus) als parcs naturals del Montgó i de la Marjal de Pego-Oliva. L’acte, celebrat a la Casa de la Paraula de l’estació marítima de Baleària Port, va comptar amb les intervencions de Miquel Ferrer, investigador del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques), i Lola Cano, presidenta de la Fundació Migres.

Estos dos experts, artífexs de l’exitosa reintroducció de l’àguila pescadora a Andalusia, van ser els encarregats de confirmar la viabilitat del projecte a la Marjal de Pego-Oliva i el Montgó. Com van explicar, a més a més d’idonis, estos dos parcs naturals són dos enclavaments estratègics per a reforçar la fragmentada i feble població mediterrània de Pandion haliaetus.

També van intervindre en l’acte Itziar Colodro, de l’empresa d’ecoturisme Magic&Nature, i Roy Dennis, de Wildlife Foundation. Com Ferrer i Cano, Dennis va destacar el caràcter estratègic del projecte per a consolidar una població paneuropea d’àguila pescadora i, a més a més, va afirmar que, des del punt de vista socioeconòmic, esta iniciativa és una magnífica oportunitat per a dinamitzar el turisme ornitològic en el Montgó i la Marjal de Pego-Oliva.

Com no, l’acte va comptar amb la participació del nostre company Joan Sala, històric membre d’Acció Ecologista-Agró a La Marina que actualment presidix la Junta Rectora del Parc Natural del Montgó. Sala, ideòleg i ànima del projecte, va mostrar la seua satisfacció per la viabilitat del retorn de l’àguila pescadora al País Valencià i va recordar que AE-Agró porta treballant per a fer realitat este somni des de 2012.

Finalment, va prendre la paraula Juan Jiménez, Cap del Servei de Vida Silvestre de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, que, per a sorpresa de totes i tots, va afirmar que no entrava en els plans de la Generalitat Valenciana posar en marxa el projecte enguany. Però, va deixar la porta oberta i va dir que el vistiplau de la Conselleria de Medi Ambient dependria de la implicació de la iniciativa privada i dels ajuntaments de Dénia, Xàbia, Pego i Oliva.

Des d’AE-Agró volem mostrar públicament la nostra decepció amb l’actitud de la Conselleria, a la qual exigim que desenvolupe este projecte. Ja tenim el vistiplau d’experts, científics, ajuntaments i empreses i entitats locals. Fins i tot, comptem amb el suport de pescadors i caçadors. Esta és una oportunitat única per a fer realitat el somni del retorn de l’àguila pescadora i ajudar així a la conservació d’esta emblemàtica au a la Mediterrània i la resta d’Europa. La Conselleria, sí o sí, ha d’apostar per este projecte.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Tribunal Suprem dóna llum verda al primer enderroc d’un xalet de luxe en el Parc Natural del Montgó

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?