Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda embellix el Delta del Palāncia

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda embellix el Delta del Palāncia

Jornada de neteja i plantaciķ de vegetaciķ autōctona en la desembocadura del riu

dimarts 23 de gener de 2018, per  AE-Agrķ

El passat dissabte, 20 de gener, la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, Valčncia) i Acciķ Ecologista-Agrķ, va celebrar la primera activitat de 2018. La cita va ser al Delta del Palāncia, on els voluntaris van protagonitzar una jornada de neteja i van plantar diferents espčcies de vegetaciķ autōctona. Amb esta activitat la Colla Verda aporta el seu granet d’arena per a embellir la desembocadura del Riu Palāncia, un espai natural on este projecte de voluntariat programarā dues jornades més durant l’hivern. La següent serā el 17 de febrer a la zona dels eucaliptus. Participa i ajuda a la Colla Verda a conservar i potenciar els valors mediambientals del nostre riu!!!

El Delta del Palāncia continua a diu de hui sent un racķ del riu massa brut i poc valorat per la ciutadania. Per este motiu, la Colla Verda de Sagunt va convocar el passat dissabte, 20 de gener, el seu primer voluntariat de l’any a la desembocadura del riu. L’activitat comptā amb la participaciķ d’una desena de veīns i veīnes de la capital del Camp de Morvedre que van netejar i, sobretot, van plantar espčcies de flora dunar i també vegetaciķ aquātica.

En el canal que desaigua al sud del Delta, la Colla Verda va introduir lliris grocs (Iris pseudacorus), que esperem que esta primavera esguiten amb les seues precioses flors este racķ del riu. Just al costat, els voluntaris van plantar una gran quantitat de flora dunar. Entre altres espčcies, vam pintar de verd este indret del Delta amb efedres (Ephedra distachya), cards marins (Eryngium maritimum), estepes borreres (Cistus salviifolius), plantatges (Plantago crassifolia) i herba dels conills (Lotus creticus).

Amb esta activitat, la primera de les tres que convocarā la Colla Verda al Palāncia este hivern, esperem embellir la desembocadura del riu, un espai natural de gran valor que cal preservar entre totes i tots. La següent cita del projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i la Comissiķ d’Educaciķ Ambiental d’Acciķ Ecologista-Agrķ serā el dissabte 17 de febrer. Eixe dia et convidem a participar en una jornada de restauraciķ ambiental en la zona dels eucaliptus.

La campanya hivernal de la Colla Verda al Palāncia conclourā el dissabte 10 de marį. Concretament a Pedres Blaves, on convocarem una nova plantaciķ i colˇlocarem caixes-niu per a ocells. Per a participar en estes activitats només has d’enviar un correu electrōnic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 960 263 617. T’esperem este hivern per a treballar per un riu viu!!!

ENTRA EN ACCIĶ AMB AE-AGRĶ


Veure en línia : El Palāncia, un riu oblidat

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?