Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda embellix el Delta del Palància

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda embellix el Delta del Palància

Jornada de neteja i plantació de vegetació autòctona en la desembocadura del riu

dimarts 23 de gener de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 20 de gener, la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, va celebrar la primera activitat de 2018. La cita va ser al Delta del Palància, on els voluntaris van protagonitzar una jornada de neteja i van plantar diferents espècies de vegetació autòctona. Amb esta activitat la Colla Verda aporta el seu granet d’arena per a embellir la desembocadura del Riu Palància, un espai natural on este projecte de voluntariat programarà dues jornades més durant l’hivern. La següent serà el 17 de febrer a la zona dels eucaliptus. Participa i ajuda a la Colla Verda a conservar i potenciar els valors mediambientals del nostre riu!!!

El Delta del Palància continua a diu de hui sent un racó del riu massa brut i poc valorat per la ciutadania. Per este motiu, la Colla Verda de Sagunt va convocar el passat dissabte, 20 de gener, el seu primer voluntariat de l’any a la desembocadura del riu. L’activitat comptà amb la participació d’una desena de veïns i veïnes de la capital del Camp de Morvedre que van netejar i, sobretot, van plantar espècies de flora dunar i també vegetació aquàtica.

En el canal que desaigua al sud del Delta, la Colla Verda va introduir lliris grocs (Iris pseudacorus), que esperem que esta primavera esguiten amb les seues precioses flors este racó del riu. Just al costat, els voluntaris van plantar una gran quantitat de flora dunar. Entre altres espècies, vam pintar de verd este indret del Delta amb efedres (Ephedra distachya), cards marins (Eryngium maritimum), estepes borreres (Cistus salviifolius), plantatges (Plantago crassifolia) i herba dels conills (Lotus creticus).

Amb esta activitat, la primera de les tres que convocarà la Colla Verda al Palància este hivern, esperem embellir la desembocadura del riu, un espai natural de gran valor que cal preservar entre totes i tots. La següent cita del projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró serà el dissabte 17 de febrer. Eixe dia et convidem a participar en una jornada de restauració ambiental en la zona dels eucaliptus.

La campanya hivernal de la Colla Verda al Palància conclourà el dissabte 10 de març. Concretament a Pedres Blaves, on convocarem una nova plantació i col·locarem caixes-niu per a ocells. Per a participar en estes activitats només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 960 263 617. T’esperem este hivern per a treballar per un riu viu!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Palància, un riu oblidat

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles