Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Activitats > Dia de l’Arbre a la Muntanya de Romeu

Camp de Morvedre

Dia de l’Arbre a la Muntanya de Romeu

Celebrem la tramitació del Paratge Natural Municipal!!!

dilluns 5 de febrer de 2018, per  AE-Agró

Este diumenge, 4 de febrer, el Grup d’Estudis Mediambientals "Salvador Vilalta" del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i Acció Ecologista-Agró vam organitzar el Dia de l’Arbre de Sagunt a la Muntanya de Romeu. L’activitat, que va estar marcada per la pluja, va servir per a celebrar la tramitació del futur Paratge Natural Municipal de Romeu, projecte que ja es troba en fase d’exposició pública. I també per a anunciar que en breu AE-Agró sol·licitarà la protecció de totes les muntanyes litorals ubicades entre els parcs naturals de la Serra Calderona i la Serra d’Espadà, que esperem que siguen catalogades com a Paisatge Protegit. Pam a pam, continuem treballant per a defensar el nostre patrimoni forestal!!!

A pesar de la pluja, este diumenge, 4 de febrer, per fi vam poder celebrar el Dia de l’Arbre de Sagunt, activitat que estava programada per al 28 de gener, però que s’hagué d’ajornar per motius meteorològics. La cita, organitzada pel Grup d’Estudis Mediambientals "Salvador Vilalta" del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i Acció Ecologista-Agró, va reunir a una quinzena de valents, que van desafiar el mal oratge per a plantar en la Muntanya de Romeu carrasques (Quercus ilex), llentiscles (Pistacia lentiscus), arborcers (Arbutus unedo) i murtes (Myrtus communis).

La plantació, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, el Consell Agrari, l’Associació de Veïns Ciutat Vella, l’Associació Bonilles-Romeu i la Fundació Bancaixa Sagunt, es va realitzar en un ambient festiu, ja que esta emblemàtica muntanya litoral del Camp de Morvedre està a punt de ser declarada oficialment com a Paratge Natural Municipal. Precisament, la setmana passada es publicava al DOCV (Diari Oficial de la Generalitat Valenciana) este projecte, que actualment es troba en fase d’exposició pública.

La cita també va servir per a anunciar que en breu AE-Agró sol·licitarà la protecció de totes les muntanyes litorals ubicades entre els parcs naturals de la Serra Calderona i la Serra d’Espadà, que esperem que siguen declarades com a Paisatge Protegit. Estem d’enhorabona per la protecció de Romeu, però volem conservar també la resta de muntanyes litorals. Per això, anem a continuar treballant per a protegir cada pam del nostre patrimoni forestal.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Multitudinària marxa en defensa del Camp de Morvedre

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?