Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Dia de l’Arbre a l’Assut de Sueca

Muntanyeta dels Sants

Dia de l’Arbre a l’Assut de Sueca

Continuem pintant de verd la ribera del Xúquer!!!

dimarts 6 de febrer de 2018, per  AE-Agró

El passat diumenge, 4 de febrer, la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va celebrar el Dia de l’Arbre a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València). La cita va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca i la participació d’una vintena de voluntaris. Com en edicions anteriors, vam plantar tamarits (Tamarix gallica), salzes (Salix alba) i àlbers (Populus alba) a l’àrea recreativa de l’Assut i en el bosc de ribera que es troba entre el Pont de Riola i l’Assut. Enguany, com a novetat, també vam plantar baladres (Nerium oleander) i vam encoixinar els arbres amb palla. Esperem que la pluja d’estos dies els ajude a arrelar i créixer amb força. Pam a pam, continuem treballant per pintar de verd la ribera del Xúquer!!!

A pesar de la previsió meteorològica adversa, una vintena de voluntaris van desafiar el fred i la pluja per a participar el passat diumenge, 4 de febrer, en el Dia de l’Arbre a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València). La cita, que s’hagué d’ajornar el passat 28 de febrer pel mal oratge, estava organitzada pel col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró i comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca.

Com en anys anteriors, els participants en el Dia de l’Arbre van plantar en l’àrea recreativa de l’Assut i en el bosc de ribera que es troba entre el Pont de Riola i l’Assut. Concretament, una trentena de tamarits (Tamarix gallica), salzes (Salix alba) i àlbers (Populus alba). A més a més, en esta edició també vam plantar baladres (Nerium oleander), arbust típic de les zones riberenques. L’objectiu de la plantació? Doncs, recuperar i consolidar el bosc de ribera del Riu Xúquer al seu pas per Sueca.

Com a gran novetat, enguany es van encoixinar els arbres amb palla del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València. Amb esta mesura es pretén millorar la taxa de supervivència de les plantacions, ja que l’encoixinat amb palla millora l’absorció de l’aigua i permet reduir les pèrdues per evaporació. A més a més, també disminuïx la competència amb altres plantes.

Finalment destacar que també vam aprofitar el Dia de l’Arbre per a pentinar de residus l’Assut de Sueca, omplint una bossa de deixalles entre les quals es trobaven llaunes, envasos de plàstic, vidre, paper... Estos residus acaben contaminant el sòl i l’aigua i afecten negativament a la flora i fauna de la zona.

Des de la Muntanyeta dels Sants volem agrair a totes i tots els voluntaris la vostra participació en el Dia de l’Arbre. Esperem que la pluja d’estos dies ajude els arbres a arrelar i créixer amb força amb l’ajuda de l’encoixinat de palla. Pam a pam, amb la vostra ajuda, continuem treballant per pintar de verd la ribera del Xúquer!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Marjal de Sueca, un gran abocador incontrolat

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles