Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > STOP TCI! > 162 organitzacions exigim a la Unió Europea una política comercial més (...)

STOP TTIP!

162 organitzacions exigim a la Unió Europea una política comercial més democràtica

Carta a Cecilia Malmström, Comissària Europea de Comerç

dimecres 7 de febrer de 2018, per  AE-Agró

162 organitzacions de tot Europa exigim en una carta a la Comissió Europea que la política comercial del vell continent siga més democràtica. La declaració va ser entregada el passat 1 de febrer a la Comissària Europea de Comerç, Cecilia Malmström, amb motiu de la primera reunió d’un grup consultiu recentment establit sobre els acords comercials de la Unió Europea (UE). Les organitzacions que signem la carta i que representem a la societat civil organitzada (sindicats, llauradors, ecologistes...) considerem que és necessari un canvi profund en l’enfocament de les negociacions comercials de la UE per a restaurar la justícia, la responsabilitat democràtica i el compliment dels drets humans.

Per a començar ha d’existir un procés democràtic i transparent des del seu inici, tant a nivell europeu com dels Estats membres, a fi de garantir que la política de comerç i inversió represente l’interés general i beneficie a les majories socials i no al poder corporatiu com ho fa en l’actualitat. Esta demanada es produïx una vegada constatat que les institucions europees han ignorat per complet l’oposició pública generalitzada a acords comercials neoliberals com el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) amb els Estats Units d’Amèrica (EUA) i l’Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) amb el Canadà

Al no haver-se produït fins al moment cap canvi en la forma que té la Unió Europea (UE) de negociar els acords comercials, la carta denuncia que les veus de la ciutadania no han sigut ni són escoltades actualment. Per això, els firmants de la missiva proposem passos concrets per a establir un control democràtic sobre la negociació i la conclusió d’acords de comerç i inversió.

Les propostes inclouen, per exemple, una consulta pública i l’aprovació parlamentària (tant a nivell nacional, regional i europeu) de nous mandats de negociació. També que totes les parts interessades haurien de tindre igual oportunitat de proveir aportacions a qui ha de prendre les decisions abans, durant i després de la negociació. A més a més, demanem transparència total en el procés de negociació, inclosa la publicació de textos consolidats, i, per descomptat, prioritzar l’interés general per damunt d’altres interessos comercials privats.

Entre les organitzacions signants d’esta carta a l’Estat espanyol es troben ATTAC, COAG, la Coordinadora Estatal de Comercio Justo, Ecologistas en Acción, Entrepueblos, Enginyeria sense Fronteres, la Federación de Asociaciones para la Defensa de la Sanidad Pública, la Marxa Mundial de Dones-Catalunya, Medicus Mundi, SETEM Hego Haizea i la campanya STOP TTIP València, en la qual participa Acció Ecologista-Agró.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Comissió Europea vol excloure els parlaments nacionals de la votació sobre els tractats comercials

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles