Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > València Ciutat Amable > Presentem el projecte "València Ciutat Amable"

València Ciutat Amable

Presentem el projecte "València Ciutat Amable"

Esta iniciativa organitzada per València en Bici-AE Agró inclou el XV Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat", la III Trobada de Dones Ciclistes i el II Bicifest València

divendres 9 de febrer de 2018, per  AE-Agró

Esta setmana s’ha presentat oficialment el projecte València Ciutat Amable, una iniciativa de València en Bici-Acció Ecologista Agró que inclou tres esdeveniments que tindran lloc al Cap i Casal durant 2018. Es tracta del XV Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat", la III Trobada de Dones Ciclistes i el II Bicifest València. Amb este projecte, que porta com a lema "Cap a la ciutat amable totes comptem", des de València en Bici-AE Agró volem celebrar la capacitat de la bicicleta com a ferramenta de canvi de la ciutat. València Ciutat Amable pretén ser una eina de suport en la transformació cultural que aprofundisca sobre el canvi de paradigma que entén la ciutat d’una manera nova, saludable, inclusiva i sostenible.

El moment àlgid d’este projecte serà del 16 al 20 de maig, quan el Cap i Casal acollirà per primera vegada el Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat", que enguany celebra la seua XV edició. Este congrés és una iniciativa conjunta de ConBici, la coordinadora estatal en defensa de la bici que compta entre els seus integrants amb València en Bici-Acció Ecologista Agró, i la Federació Portuguesa de Cicloturisme i Usuàries de la Bicicleta (FPCUB).

València Ciutat Amable té una clara intenció d’integrar la perspectiva de gènere de mode transversal. Però, també trobarem durant el Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat" un espai no mixt només per a dones. Es tracta de la III Trobada de Dones Ciclistes, iniciativa que va nàixer en abril de l’any passat i que ja porta celebrades dos edicions. A València la cita serà els dies 19 i 20 de maig. Al llarg de la història s’ha produït un desenvolupament paral·lel per a visibilitzar les necessitats de la dona i de la bicicleta. Actualment, encara que pareix que gaudim de millor estatus, la igualtat no és real i encara queda molt de treball per fer en este camp.

El tercer esdeveniment del projecte serà el II Bicifest València, que a partir d’este mateix mes de febrer portarà activitats lúdiques i culturals obertes a tots els barris de la ciutat. Per exemple, tallers de bici, xerrades sobre mobilitat, cinema amb temàtica ciclista, itineraris artístics, rutes amb bici... Com en la primera edició, el Bicifest València d’enguany també celebrarà una fira d’expositores, la Bicimostra. Serà els dies 19 i 20 de maig a la Plaça de l’Ajuntament i coincidirà amb la clausura del XV Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat".

Si vols estar al tant de les últimes notícies d’este projecte, et convidem a seguir el Facebook i el Twitter de València Ciutat Amable i a visitar la web d’esta iniciativa de València en Bici-AE Agró, amb la qual volem posar de manifest i celebrar la capacitat de la bicicleta com a ferramenta de canvi per a transformar la ciutat en un nou espai més saludable, inclusiu i sostenible.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : ConBici celebra la seua assemblea a València

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?