Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > Plantació de la Colla Verda al Palància

Voluntariat Ambiental

Plantació de la Colla Verda al Palància

Pintem de verd el riu i instal·lem caixes-niu a la zona dels eucaliptus

dimecres 21 de febrer de 2018, per  AE-Agró

Conservar i millorar els valors naturals del Palància. Este és el repte de la Colla Verda per a l’inici de 2018. I amb este objectiu el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró ha programat tres activitats hivernals en el riu, la segona de les quals es va celebrar el passat dissabte, 17 de febrer. Amb la col·laboració de la Falla Els Vents, vam plantar oms (Ulmus minor) i baladres (Nerium oleander) i, a més a més, vam col·locar caixes-niu per a ocells insectívors en la zona dels eucaliptus del Port de Sagunt. La tercera activitat serà el 10 de març a Pedres Blaves, on també plantarem i instal·larem més caixes-niu. Vine i ajuda’ns a construir un riu viu!!!

Després d’embellir en gener el Delta del Riu Palància, este mes de febrer la Colla Verda tenia programat actuar a la zona dels eucaliptus. I així ho va fer el passat dissabte, 17 de febrer, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró. Amb la col·laboració de l’Associació Cultural Falla Els Vents del Port de Sagunt, la Colla Verda va protagonitzar en este racó del Palància una jornada de restauració ambiental.

Primer, la trentena de voluntaris que van participar en esta activitat van plantar oms (Ulmus minor) i baladres (Nerium oleander) en el riu, per a potenciar així la presència de vegetació de ribera autòctona. Després vam instal·lar caixes-niu per a ocells insectívors en la zona dels eucaliptus, un indret del Palància on paga la pena destacar l’esforç de neteja realitzat per l’Ajuntament de Sagunt durant l’any passat amb un Pla d’Ocupació. Ara, gràcies al treball del consistori, la zona està més neta. I amb la intervenció de la Colla Verda esperem que augmente la biodiversitat del riu.

La tercera i última convocatòria de la campanya hivernal de la Colla Verda al Palància serà el 10 de març. Concretament a la zona de Pedres Blaves, on plantarem més vegetació autòctona i també col·locarem caixes-niu. Per a participar només has de contactar amb la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró enviant un correu a agromorvedre@gmail.com o telefonant pels matins al 960 263 617. Vine i ajuda’ns a construir un riu viu!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Palància, un riu sec però ple de vida

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?