Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Activitats > Dia de l’Arbre Urbà amb La Victòria

Camp de Morvedre

Dia de l’Arbre Urbà amb La Victòria

Donem vida al Port de Sagunt!!!

dijous 1 de març de 2018, per  AE-Agró

Després de celebrar el Dia de l’Arbre de Sagunt a la Muntanya de Romeu, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre es va sumar el passat diumenge, 25 de febrer, al Dia de l’Arbre de l’Associació Veïnal La Victòria, amb qui compartim seu i reivindicacions al Port de Sagunt. Esta plantació urbana, que comptà amb la participació de les falles La Palmereta i La Marina i la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, tenia com a objectius fomentar el respecte per l’entorn, promoure la jardineria sostenible i embellir el Barri de La Victòria. Com? Doncs, informat dels beneficis de la vegetació en espais urbans i pintant de verd una zona degrada del barri amb arbres, arbustos i plantes aromàtiques.

El passat diumenge, 25 de febrer, l’Associació Veïnal La Victòria va organitzar per segon any consecutiu el Dia de l’Arbre Urbà. En esta edició, convocada sota el lema "Dóna-li vida a la ciutat, dóna’t vida!", la plantació es va realitzar en una zona enjardinada propera als cinemes Alucine. Concretament, on es van trasplantar els pebrers bords (Schinus molle) que l’Ajuntament de Sagunt va retirar de la Plaça de la Independència amb el pretext que estaven malalts.

L’objectiu de l’activitat era intervindre en esta racó degradat, que forma part del paisatge urbà del Barri de La Victòria, i començar a transformar-lo en una bonica zona enjardinada amb plantes que requerisquen poca aigua. Amb esta iniciativa també volíem recordar el compromís, pendent per part del consistori, de crear un cinturó verd entre les àrees industrials i les residencials del Port de Sagunt.

L’activitat va comptar amb la participació de més de 80 persones, molts d’ells xiquets i xiquetes. Esperem que tots estos menuts senten orgull quan, en el futur, passen per esta zona i recorden que van contribuir a pintar-la de verd. I que açò també els anime a continuar transformant i millorant la seua realitat, la seua ciutat i el seu entorn.

A més a més de la plantació, el Dia de l’Arbre Urbà va incloure una xerrada-taller de sensibilització ambiental a càrrec del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre, que va aportar materials i va supervisar les espècies que es van seleccionar per a la plantació. També van col·laborar i participar en l’activitat les Associacions Culturals Falla La Marina i Falla La Palmereta i la SAG i l’Ajuntament de Sagunt.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Dia de l’Arbre a la Muntanya de Romeu

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?