Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > València Ciutat Amable > Per què "València Ciutat Amable"?

València Ciutat Amable

Per què "València Ciutat Amable"?

Cap a la ciutat amable, totes comptem!!!

dilluns 5 de març de 2018, per  AE-Agró

València Ciutat Amable és el nom del projecte que engloba els tres destacats esdeveniments ciclistes que València en Bici-Acció Ecologista Agró celebrarà enguany a la capital del Túria: la XV edició del Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat", que tindrà lloc del 16 al 20 de maig al Cap i Casal; la III Trobada de Dones Ciclistes, convocada per al 19 i el 20 de maig; I el II Bicifest València, amb motiu del qual es programaran activitats lúdiques des de febrer fins a maig. Fins ací tot clar, veritat? Però… per què el nom de València Ciutat Amable? D’on ve? Què vol dir?

El concepte de "Ciutat Amable" és el resultat d’una reflexió col·lectiva sorgida a partir de la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) CIUTAT 30. La idea central en què s’assenta és que les ciutats i el seu espai públic han d’aproximar el seu disseny a l’escala humana i així fomentar l’empatia, confiança, seguretat, alegria… L’amabilitat és una manera especial de tractar els altres i una actitud per a abordar els problemes de manera positiva. En el nostre cas, la problemàtica es traduïx en la necessitat de canviar el paradigma urbà per a convertir les nostres ciutats en llocs convivencials, sostenibles, saludables, inclusius…

La "Ciutat Amable" aposta per invertir les actuals prioritats que tenen els nostres municipis i ciutats en l’ús de l’espai públic. En la seua àmplia majoria les urbs, a l’haver ubicat al vehicle privat a motor en el centre i autèntic privilegiat de la planificació, han oblidat la calidesa que comporta l’amabilitat. Una "Ciutat Amable" té com a autèntic referent a totes les persones (integrant les diferències de gènere, edat, classe, capacitats de mobilitat i resta de diversitats) i les necessitats que estes tenen: salut i benestar, accés a béns i serveis, sostenibilitat…

Però, açò no era un esdeveniment de bicis? Sí, clar, però no sols. De la bicicleta partim i la considerem com la ferramenta primordial per al canvi de paradigma que puga transformar les nostres ciutats i fer-les més amables. Les característiques de la bicicleta la convertixen en un símbol d’esta nova cultura. Tanmateix, no basta només amb l’esforç des del moviment ciclista, sinó que és necessari formar xàrcia amb molts altres moviments, col·lectius i entitats (veïnals, juvenils, persones amb mobilitat reduïda...) i d’ací l’objectiu i lema del congrés: “Cap a la ciutat amable, totes comptem”.

Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró et convidem a sumar-te a este projecte, a participar i a seguir-lo en la seua pàgina web, en Facebook i en @ciutatamable en Twitter.. A més a més, et recordem que els hashtags d’esta iniciativa són #VlcCiutatAmable, #XVCongresoIbérico, #BicicletaYCiudad, #EncuentrosMujeresCiclistas i #IIBicifestValència. No ho dubtes i participa, perquè “Cap a la ciutat amable, totes comptem”.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Obert el termini per a presentar comunicacions en el XV Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat"

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?