Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda s’acomiada del Palància amb una plantació a Pedres (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda s’acomiada del Palància amb una plantació a Pedres Blaves

Amb esta activitat conclou la campanya hivernal de voluntariats en el riu

dimarts 13 de març de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 10 de març, la Colla Verda de Sagunt (Camp de Morvedre, València) va convocar l’últim dels tres voluntariats programats per a este hivern al Riu Palància. La cita va ser a l’Assut de Pedres Blaves, on una quinzena de voluntaris van plantar baladres (Nerium oleander) i van instal·lar, amb la col·laboració de La Granja de Bitxos, caixes-niu per a ocells i també un hotel per a insectes. La pròxima primavera, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró concentrarà les seues activitats a la Marjal dels Moros. El repte? Posar el nostre granet d’arena per a recuperar mediambientalment esta zona humida, que va patir un greu incendi el passat mes de gener.

Conservar i potenciar els valors naturals del Riu Palància al seu pas per la capital del Camp de Morvedre. Este era l’objectiu que es va marcar la Colla Verda per a l’hivern de 2018. I amb esta meta el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró ha protagonitzat tres jornades de restauració mediambiental en el Palància. L’última va ser el passat dissabte, 10 de març, i va consistir a plantar baladres (Nerium oleander) a l’Assut de Pedres Blaves, on també vam col·locar dos caixes-niu per a ocells i un hotel per a insectes.

L’activitat va comptar amb la participació d’una quinzena de voluntaris i la col·laboració del Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Generalitat Valenciana i La Granja de Bitxos. El CIEF ens va facilitar els baladres i La Granja de Bitxos ens va assessorar sobre com i on instal·lar els refugis per a la fauna. Com ens van explicar durant el voluntariat, els ocells que ocuparan les caixes, segurament totestius (Parus major), ens ajudaran a controlar plagues, com per exemple la del cuc del pi (Thaumetopoea pityocampa). I les marietes i les abelles i vespes solitàries que faran ús de l’hotel, entre altres insectes, també.

El motiu de col·locar estos refugis per a l’anomenada fauna auxiliar és la manca d’arbres a l’Assut de Pedres Blaves amb prou port o amb els forats que necessiten els ocells i els insectes per a instal·lar els seus nius. A més a més, com ens va comentar La Granja de Bitxos, no tots els arbres són igual d’útils per als animals. Per exemple, els pins, per la seua capacitat de resinar i la seua fisonomia, no solen tindre bons orificis per a la fauna.

A més a més de la jornada de restauració ambiental del passat dissabte a Pedres Blaves, este hivern la Colla Verda ha pintat de verd el Delta del Palància amb flora dunar autòctona i ha plantat baladres a la zona dels eucaliptus del Port de Sagunt, on també vam posar caixes-niu per a ocells amb la col·laboració de l’Associació Cultural Falla Els Vents.

La pròxima primavera, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i AE-Agró concentrarà les seues activitats a la Marjal dels Moros, que va patir un greu incendi el passat mes de gener. Així que si vols ajudar i posar el teu granet d’arena per a recuperar mediambientalment esta zona humida, participa en les properes convocatòries de la Colla Verda. Per a fer-ho, només has de contactar amb la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró enviant un correu a agromorvedre@gmail.com o telefonant pels matins al 960 263 617. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Palància, un riu sec però ple de vida

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?