Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Astronomia i "crims en la natura" a La Costera de Puçol

Horta Nord

Astronomia i "crims en la natura" a La Costera de Puçol

Un centenar de persones participen en les dos últimes activitats convocades per AE-Agró en este paratge natural municipal de la Serra Calderona

dimecres 14 de març de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 10 de març, finalitzava la campanya d’activitats "Hivern Verd a La Costera" amb el taller infantil de Calderona Viva Detectius de la Natura. La cita va reunir a una trentena de participants en esta muntanyeta de la Serra Calderona, la majoria d’ells xiquets, que van investigar sis escenaris diferents de "crims en la natura" i així van aprendre a identificar els rastres de diferents animals. A més a més d’esta activitat, el passat dissabte 24 de febrer, Acció Ecologista-Agró Horta Nord va convocar una jornada d’astronomia amb Amadeo Aznar (Astronomía para Todos). La jornada va comptar amb més de 50 participants, que van observar la Lluna en este paratge natural municipal que custodiem des de 2011.

La campanya "Hivern Verd a La Costera", organitzada pel col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va concloure el passat dissabte, 10 de març, amb l’última de les cinc activitats programades per als mesos de gener, febrer i març en este paratge natural municipal. Per a l’última convocatòria de la campanya vam comptar amb els companys de Calderona Viva, que van realitzar el taller infantil Detectius de la Natura.

La cita va reunir a més d’una trentena de participants, la majoria d’ells xiquets, que van investigar sis escenaris diferents de "crims en la natura" en esta muntanyeta de la Serra Calderona. I així, mentres esbrinaven qui s’havia menjat a qui i per què, els menuts van aprendre a identificar els rastres, les plomes i les petjades de diferents espècies de fauna del nostre territori.

A més a més d’este taller infantil, el passat mes de febrer AE-Agró Horta Nord va organitzar una nova jornada d’observació astronòmica a La Costera. La cita va ser el dissabte 24 i va comptar amb la participació d’Amadeo Aznar (Astronomía para Todos). Este astrònom de Puçol va oferir una xerrada en l’Aula Multiusos del paratge i després va guiar una jornada d’observació astronòmica. Malauradament, els núvols només van deixar vore la Lluna als més de 50 participants en esta activitat que repetirem en primavera.

Amb motiu de la campanya "Hivern Verd a La Costera" també s’han celebrat dues plantacions en esta muntanyeta de la Serra Calderona (el Dia de l’Arbre i el Dia de l’Arbust) i el Pequetrail de La Costera amb Cor i Muntanya Puçol, durant el qual Kyrios Educación va realitzar un taller infantil sobre residus per als xicotets corredors. En total, més de 200 persones han participat en esta campanya d’activitats amb la qual volíem difondre els valors d’este paratge natural i explicar el treball de custòdia del territori que desenvolupa AE-Agró en ell des de 2011.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Dia de l’Arbust a La Costera de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?