Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > Fang, arròs i aus a l’Albufera de València

Custòdia del Territori

Fang, arròs i aus a l’Albufera de València

El Tancat de la Pipa organitza un voluntariat per a millorar el funcionament dels seus filtres verds i convoca una sessió dels Capvespres de la Pipa dedicada al fangueig

dimecres 21 de març de 2018, per  AE-Agró

La setmana passada el Tancat de la Pipa va obrir les seues portes per partida doble. Primer, el dimarts 13, quan vam desafiar les supersticions convocant el segon voluntariat de l’any en els filtres verds d’esta àrea de reserva, propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) però custodiada per Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife. I després el dimecres 14, quan vam organitzar una nova sessió dels Capvespre de la Pipa que va tindre com a gran protagonista el fangueig de l’arròs al Parc Natural de l’Albufera de València. A més a més, el dissabte 10 de març vam participar en la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides del Port de Catarroja i el dimecres 7 de març en el Dia de la Dona de l’Albufera.

Amb la finalització de l’hivern i l’arribada de la primavera els tancats d’arròs del Parc Natural de l’Albufera de València baixen el nivell de l’aigua i s’omplin de vida amb el fangueig. Centenars d’aus aprofiten esta tasca agrícola del cicle de l’arròs i perseguixen els tractors a la recerca d’aliment, tal i com van poder contemplar els participants en l’última convocatòria dels Capvespres de la Pipa.

La cita va ser el passat dimecres, 14 de març, i va comptar amb la presència del nostre veí Miguel Puchalt (Tancat de la Sardina), que va organitzar el fangueig i va explicar la importància d’esta tasca agrícola i el cicle del conreu de l’arròs. La jornada va concloure amb el sempre màgic capvespre de l’Albufera de València, un meravellós espectacle que ens regala a diari el parc natural i al qual en esta ocasió també s’apuntaren els flamencs (Phoenicopterus ruber).

A més a més d’esta activitat, la setmana passada vam convocar el segon voluntariat de l’any en els filtres verds del Tancat de la Pipa. Concretament el dimarts 13, quan vam desafiar la mala sort i les supersticions i vam eliminar tamarits (Tamarit gallica). L’objectiu d’esta actuació? Doncs, facilitar el creixement de la vegetació aquàtica depuradora amb la qual millorem la qualitat de l’aigua de l’Albufera. Este és el cas, per exemple, dels lliris grocs (Iris pseudacorus).

A part d’estes dues convocatòries, el Tancat de la Pipa també ha obert les seues portes en març amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides del Port de Catarroja, una cita solidària que l’Associació Vela Llatina Els Peixcadors i la Comunitat de Pescadors de Catarroja van celebrar el dissabte 10 de març.

Cada participant en este esdeveniment, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Catarroja, va aportar aliments no peribles a benefici de Cáritas i a canvi va poder gaudir d’un passeig en barca per l’Albufera i visitar el Tancat de la Pipa, àrea de reserva de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) que custodiem Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife.

Finalment, pel que respecta a l’actualitat del Tancat de la Pipa, destacar que la nostra companya Lucía Moreno, treballadora d’esta àrea de reserva i representant d’AE-Agró en la Junta Rectora del Parc Natural, va participar el passat dimecres 7 de març en el Dia de la Dona de l’Albufera. La cita va ser organitzada pel parc natural i en ella van intervindre gestores, pescadores, polítiques, tècniques i veïnes per a posar en valor el paper de la dona en la conservació de l’Albufera.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Febrer hiperactiu en el Tancat de la Pipa

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles