Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Cal instal·lar ja un vial ciclista en el Carrer Alacant

València en Bici

Cal instal·lar ja un vial ciclista en el Carrer Alacant

Cada dia que passa esta infraestructura per a les bicis resulta més urgent

dimarts 3 d’abril de 2018, per  AE-Agró

L’obertura al públic del tan esperat Parc Central de València està prevista per al pròxim mes de juny. Per això, el nou vial ciclista del Carrer Filipines encara roman tancat i sense connexió aparent amb el centre urbà del Cap i Casal. Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró volem destacar la urgent necessitat d’instal·lar també un nou vial ciclista en el Carrer Alacant que done continuïtat al de Filipines quan estiga obert i que, a més a més, enllace amb l’Anell Ciclista. A continuació des de València en Bici-AE Agró exposem els arguments que justifiquen la necessitat i urgència del vial ciclista del Carrer Alacant.

En setembre de 2017, València en Bici-Acció Ecologista Agró ja va alertar que calia connectar l’Anell Ciclista amb el Carrer Alacant per a enllaçar esta infraestructura ciclista de mode segur amb els barris de la perifèria de la ciutat. Este és el cas, per exemple, de Malilla, Font de Sant Lluís o Russafa. Ara, amb la pròxima obertura del vial ciclista del Carrer Filipines, esta demanda encara resulta més necessària.

A més a més, cal recordar que en el Carrer Cuba existixen quatre comerços de lloguer de bicicletes, pel que és habitual que els visitants i grups turístics que opten per anar al centre pedalejant ho facen en condicions de falta de seguretat i realitzant itineraris incorrectes o temeraris. Açò se solucionaria amb el vial ciclista del Carrer Alacant.

No podem oblidar tampoc que la coincidència de l’obertura del Primark en el Passatge Doctor Serra (actual ruta alternativa) i la previsible afluència de públic en este passatge impediran circular per ell com fins ara. Així que els problemes de mobilitat podrien augmentar si no s’instal·la un vial ciclista en el Carrer Alacant. Destacar també que la comunitat ciclista està cansada de vials ciclista sense continuïtat o de cul de sac. Per això, resulta necessari i urgent que amb la màxima diligència possible se solucione esta qüestió.

Finalment, des de València en Bici-AE Agró volem denunciar que l’Anell Ciclista seguix tallat en un important tram a causa d’unes eternes obres de canalització d’aigua amb desviacions provisionals mal resoltes. I també la paralització, des de fa un any, de les obres de l’eix ciclista d’Avinguda del Cid amb el centre de la ciutat. Esperem que els pròxims mesos siguen decisius en l’execució de les noves infraestructures ciclistes que necessita València.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La bici i el patinet es consoliden com els millors vehicles per a moure’s en Falles

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?