Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Plantació de lliris grocs i joncs a l’Assut de Sueca

Muntanyeta dels Sants

Plantació de lliris grocs i joncs a l’Assut de Sueca

Activitat al Riu Xúquer amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua

dimecres 4 d’abril de 2018, per  AE-Agró

El passat divendres, 30 de març, la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va celebrar el Dia Mundial de l’Aigua amb una plantació de lliris grocs (Iris pseudacorus) i joncs (Juncus acutus) en el Riu Xúquer. L’activitat es va realitzar en l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València), un màgic racó del Xúquer on la Muntanyeta dels Sants-AE Agró treballa activament per a conservar i restaurar els valors mediambientals del riu. Per exemple, enguany, per a commemorar el Dia de l’Arbre, també vam plantar tamarits (Tamarix gallica), salzes (Salix alba), àlbers (Populus alba) i baladres (Nerium oleander) a l’Assut. Pam a pam, amb l’ajuda de totes i tots, estem recuperant la vegetació de ribera autòctona en este tram del Xúquer!!!

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, que oficialment es celebra el 22 de març, la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va programar per al dissabte 24 de març una plantació de lliris grocs (Iris pseudacorus) i joncs (Juncus acutus) al Riu Xúquer. Concretament a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València). Però, l’activitat s’hagué d’ajornar pel fort vent. Així que finalment esta convocatòria es va traslladar al Divendres Sant, 30 de març.

La cita va reunir a una desena de voluntaris que, pam a pam, van plantar 40 lliris grocs i 10 joncs en l’Assut de Sueca. A més a més, també vam aprofitar la jornada per a netejar els residus, la majoria d’ells de pescadors, que vam trobar en este màgic racó del Xúquer, on la Muntanyeta dels Sants-AE Agró treballa activament per a conservar i restaurar els valors mediambientals del riu. Paga la pena destacar la tasca desenvolupada fins ara per a recuperar i potenciar la vegetació de ribera autòctona.

En febrer, per exemple, vam plantar en l’Assut una trentena de tamarits (Tamarix gallica), salzes (Salix alba), àlbers (Populus alba) i baladres (Nerium oleander) durant el Dia de l’Arbre, esdeveniment que any rere any la Muntanyeta dels Sants celebra en este tram del Xúquer. I, com van poder comprovar els participants en el Dia Mundial de l’Aigua, tot este treball ja comença a donar els seus fruits. Els arbres de ribera, la majoria d’ells caducifolis, han començat a brotar amb l’arribada de la primavera. I els lliris d’anys anteriors a traure les seues precioses flors grogues.

Només hem de lamentar el robatori d’alguns dels tutors que vam posar als arbres plantats en febrer i la presència, una vegada més, de fem. Des de la Muntanyeta dels Sants demanem a usuaris i visitants que respecten l’entorn de l’Assut i el treball de la gent que ens esforcem per conservar els valors naturals d’este màgic racó del Riu Xúquer.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Volem el Camí del Xúquer i el volem esta legislatura!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?