Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Diumenge 6 de maig, concentració al Pont de Ferro de Fortaleny

Muntanyeta dels Sants

Diumenge 6 de maig, concentració al Pont de Ferro de Fortaleny

Matinal lúdica per a demanar la passarel·la per a vianants i ciclistes

dimarts 10 d’abril de 2018, per  AE-Agró

Sota els eslògans “Celebrem les obres” i “Exigim la passarel·la”, la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny ha convocat per al diumenge 6 de maig una nova concentració. L’objectiu? Doncs, reivindicar a la Diputació de València la recuperació i una solució integral per a esta infraestructura centenària del Riu Xúquer que unix Sueca i Fortaleny (La Ribera Baixa, València). Si com nosaltres vols que l’administració complisca amb la seua promesa de rehabilitar el Pont de Ferro i que instal·le una passarel·la per a vianants i ciclistes, participa en esta matinal lúdica. La concentració compta amb el suport del col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró i també de València en Bici-AE Agró.

Des de 2015, la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, integrada per una quinzena d’entitats de La Ribera Baixa i La Ribera Alta, treballa per a exigir a la Diputació de València que rehabilite esta històrica infraestructura i que instal·le una passarel·la per a vianants i ciclistes. Amb huit anys de retard, l’administració provincial ha començat ara la primera fase de les obres de restauració. Però, “encara no sabem qui i quan acabarà el projecte de la passarel·la que sobre l’A-38 tornarà a connectar el pont entre Fortaleny i Sueca”, segons manifesten des de la Plataforma.

Per este motiu, el pròxim 6 de maig, diumenge, la Plataforma, que té entre els seus membres fundadors al col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, ha convocat una concentració per a reivindicar la recuperació i una solució integral per a este pont centenari del Riu Xúquer. “Que ningú no es porte a engany”, afirmen des de la Plataforma, “l’administració, provincial, autonòmica o estatal, no ens van a enganyar. La nostra lluita és de llarg recorregut, tan senzilla com la dels que caminem o anem amb bicicleta”.

Per a participar en la concentració, convocada sota els eslògans “Celebrem les obres” i “Exigim la passarel·la”, tens diferents opcions: pots vindre en bicicleta des d’Alzira (a les 9:00 hores a la Plaça Major), Corbera (a les 9:00 hores a la Plaça Major), Llaurí (a les 9:00 a la Plaça de la Llibertat) o Sueca (a les 9:30 a la Plaça de l’Ajuntament). I també caminant. Concretament des de Sueca, on hem quedat a la rotonda del pont a les 9:30. La concentració serà a les 10:00. Després, a les 10:30, anirem a esmorzar a Fortaleny, on finalitzarà esta nova matinal lúdica.

Si com nosaltres vols que l’administració complisca amb la seua promesa de rehabilitar el Pont de Ferro i que instal·le una passarel·la per a vianants i ciclistes, suma’t a la concentració. Entre les agrupacions que ja han confirmat la seua participació es troben l’Associació Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, València en Bici-AE Agró, Interpreta Natura, La Ribera en Bici, Ecologistas en Acción, Xúquer Viu i el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-AE Agró.

Volem el Carrer Cullera lliure de cotxes!!!

Com cada primer dijous de mes, el passat 5 d’abril, la Massa Crítica va pedalejar de nou pels carrers de Sueca per a reivindicar una major presència de ciclistes i més protecció per a les bicicletes. I així reduir la gran quantitat de molèsties que ocasionen els vehicles motoritzats en les nostres ciutats i pobles: soroll, embussos, inseguretat, contaminació atmosfèrica...

Des del col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants, com a entitat promotora de la Massa Crítica, volem recuperar els carrers per a les persones. Per això, amb motiu de la campanya "12 masses, 12 crítiques", esta vegada vam proposar com a acció concreta per a fomentar la mobilitat sostenible restringir el trànsit de cotxes pel Carrer Cullera. Per una Sueca més segura, saludable i ciclable, volem el Carrer Cullera lliure de cotxes!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Diputació de València "s’oblida" de la passarel·la per a vianants i ciclistes del Pont de Ferro de Fortaleny

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?