Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Més de 300 persones reivindiquen la protecció de Les Moles en la segona (...)

Pam a pam

Més de 300 persones reivindiquen la protecció de Les Moles en la segona edició de la Repasqua

Jornada lúdica i festiva per a exigir la conservació d’este paratge natural de Paterna

dimarts 17 d’abril de 2018, per  AE-Agró

Més de 300 persones van participar el passat diumenge, 15 d’abril, en la segona edició de la Repasqua a Les Moles, acte convocat per la Coordinadora per la Protecció de Les Moles per a reivindicar la conservació d’este paratge natural de Paterna (Horta Oest, València). Com va explicar Yago, un dels portaveus de la Coordinadora, "esta és una organització autònoma i no partidista, l’única intenció de la qual és aconseguir la protecció d’este paratge emblemàtic de Paterna". En l’esdeveniment van col·laborar artistes de diferents disciplines, com Marcos, cantant de Mafalda, que va realitzar un taller de música, o Clara Crespo i Llúcia Poveda, que van interpretar la seua obra de teatre Infern de Maduixa.

A més a més, els menuts que van vindre van disfrutar d’altres tallers. Per exemple, de construcció de catxerulos o de fabricació de bombes de llavors, que van ser llançades pel paratge per a contribuir a la diversitat de la vegetació autòctona de Les Moles. L’activitat es va iniciar amb una ruta guiada per la zona amb explicació dels diferents punts d’interés biològics, per exemple el Barranc d’En Dolça; etnològics, cas dels refugis dels pastors; i històrics, com són les trinxeres de la Guerra Civil.

L’esdeveniment va comptar amb la participació de més de 50 famílies de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) del Col·legi Públic de Paterna La Font. També van assistir diferents col·lectius de La Coma, que es van desplaçar des del barri fins a Les Moles a peu per a denunciar, també, l’aïllament que patixen respecte a la resta de la població. Un dels seus portaveus, Luis París, va ressaltar la necessitat de recuperar l’espai natural de Les Moles per a ús i gaudi de la ciutadania. Este paratge es troba a pocs metres de La Coma i, amb una bona comunicació, seria de gran ajuda per a normalitzar la situació del barri.

Els participants en esta segona Repasqua a Les Moles també van poder disfrutar de les vistes del seu mirador, des d’on els dies clars, com el passat diumenge, es pot vore la mar, la Serra de les Raboses i el massís del Montgó. L’acte va concloure amb un esmorzar popular, en el qual es van servir uns 300 entrepans en una de les pinedes més madures del paratge i que, segons el Pla d’Usos de Les Moles redactat per la Coordinadora, aniria destinada a zona de pícnic, ja que la seua situació és privilegiada, al costat de l’Alt de Les Moles i prop de les sendes principals que travessen este espai natural.

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles està formada pel Col·lectiu Joves de la Coma, Crecer en la Coma, Granja Júlia, Associació de Veïns de la Canyada, Per l’Horta, Ca Revolta, Coordinadora de los Bosques del Turia, Paterna Respira, Associació 9 d’Octubre de Vilamarxant, Acció Ecologista-Agró, Ecologistas en Acción, Plataforma pel Comerç Valencià, Unió Gremial, València en Bici-AE Agró, Plataforma per Russafa, Societat Valenciana d’Ornitologia, CSOA L’HORTA, Endavant València, Aplec Camp del Turia, Espai Veïnal del Cabanyal, Cabanyal Horta, Jove Muixeranga de València, Arada Feminista, Fusa Activa, Fundación Global Nature, Paterna Accesible, Colla Gatzara-Escola de tabal i dolçaina, SEO/BirdLife, Ateneu Llibertari del Cabanyal, Companyia de Teatre el Pont Flotant, CGT-València i l’Assemblea d’Estudiants de L’ESAT.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Més de 200 persones participen en la presentació de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles