Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Pirates versus residus al Xúquer

Muntanyeta dels Sants

Pirates versus residus al Xúquer

Netegem l’Assut de Sueca amb motiu de la campanya Mans al Riu!

dimarts 24 d’abril de 2018, per  AE-Agró

Una vegada més, el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró s’ha sumat a la campanya Mans al Riu! de la Fundació Limne amb una jornada de neteja al Xúquer. La cita va ser el passat diumenge, 22 d’abril, quan el comandament pirata de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró va arreplegar 27 bosses de deixalles en l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València) i el seu entorn. Com en edicions anteriors, este voluntariat va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca i, en esta ocasió, també va tindre el suport del Club-Escola Piragüisme Sueca, que ens va deixar piragües per a poder traure els residus de dins del riu. Pam a pam, continuem treballant per un Xúquer viu i net!!!

Amb motiu de la campanya Mans al Riu! de la Fundació Limne, el passat diumenge, 22 d’abril, el comandament pirata del col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va contrarestar les últimes actuacions de l’Homo irresponsabilis al Riu Xúquer. Concretament a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València), on una vintena de voluntaris van arreplegar-ne un total de 27 bosses de deixalles.

La majoria dels residus retirats del medi natural van ser plàstics, un material que actualment representa una de les majors amenaces ambientals a les quals ens enfrontem. Entre la resta del fem arreplegat també vam trobar llaunes, vidre, teles, restes de paper, escombraries provinents d’obres i envasos de productes fitosanitaris. Fins i tot joguets, una bombona de butà i una cadira.

Durant esta jornada de voluntariat mediambiental també vam arreplegar un fum de puntes de cigarret, les quals tarden fins a 10 anys a degradar-se i són danyoses per a aus i peixos que, en cas d’ingerir-les, poden morir. A més a més, les puntes de cigarret contenen productes tòxics que acaben per contaminar el sòl i l’aigua i poden afectar a la cadena alimentària.

Des de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró volem agrair la participació de totes i tots els voluntaris que, un any més, ens heu ajudat a netejar este tram del Xúquer. També, la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca i especialment la del Club-Escola de Piragüisme de Sueca per deixar-nos piragües per a combatre el fem.

Esperem que algun dia no calga organitzar un Mans al Riu! per a vore el nostre riu, el Xúquer, lliure de residus. En realitat calen menys mans, però menys mans que embruten. Fins aleshores nosaltres continuarem treballant, pam a pam, per un Xúquer viu i net!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Diumenge 6 de maig, concentració al Pont de Ferro de Fortaleny

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?