Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > La contaminació, l’enemic invisible

València en Bici

La contaminació, l’enemic invisible

Si vols respirar aire de qualitat, deixa el cotxe en el garaig

dijous 26 d’abril de 2018, per  AE-Agró

Esta setmana la plataforma València per l’Aire, amb la qual col·labora València en Bici-Acció Ecologista Agró, ha denunciat que la contaminació al Cap i Casal supera els nivells recomanats. Este és el cas, per exemple, de més de la meitat dels col·legis i instituts analitzats, que presenten concentracions de diòxid de nitrogen superiors a les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). En canvi, els barris on s’ha calmat el trànsit, la qualitat de l’aire ha millorat notablement. Tanmateix, en la resta de la ciutat de València es continua respirant aire tòxic, especialment nociu per a menors i persones vulnerables. En els bars ja no es fuma, però els cotxes ens continuen omplint de fum els pulmons.

No ens cansarem i ho repetirem mentres puguem respirar: la contaminació és el nostre enemic invisible. Mentres part de la societat, inclosos alguns mitjans desinformats, advoquen en contra de l’ús i les infraestructures que fan possible el desenvolupament i circulació de la bicicleta a València, tota la ciutadania, tota sense excepció, respirem aire tòxic. I, durant el primer trimestre de l’any, quan no s’ha cremat palla de l’arròs al Parc Natural de l’Albufera, també ha sigut així.

Però clar, cal adorar el Déu Automòbil i utilitzar-lo fins i tot per a anar a orinar. Tothom té dret a opinar. És molt fàcil. Allò difícil és deixar el nostre “cotxàs” en el garaig i utilitzar la bici per a circular per València. Llavors correm el risc que ens vegen en una “miserable” bicicleta, el nostre ego, la nostra autoestima, poden vore’s greument afectats.

L’automòbil és contaminant des del moment que comença a fabricar-se, la seua empremta de carboni així ho indica. Per a desfer-se d’un al final de la seua vida útil, hem de depositar-lo en un centre autoritzat per al seu tractament i són els desballestaments qui definitivament el donen de baixa en la Direcció General de Trànsit (DGT). Ells són els únics que ho poden fer.

Els cotxes, quan posen en marxa el seu motor, desperten l’enemic invisible: el diòxid de carboni (CO2), el diòxid de nitrogen (NO2) i altres gasos en menor quantitat i alguns d’ells un poc menys tòxics. A més a més, tenim partícules sòlides poc afavoridores per a una respiració adequada. Només hem de fixar-nos en les llandes dels cotxes que es posen negres pels residus dels frens, i que ens expliquen l’ús de filtres antipartícules que porten els vehicles dièsel.

En realitat, estos filtres servixen de ben poc. Només canvien de lloc el problema i l’emmagatzemen. Després, arribes al taller i et diuen que circules amb el teu cotxe amb marxes curtes i pujant de revolucions durant uns quilòmetres. Així el sistema es neteja de carbonissa, expulsant el seu contingut. És com buidar el cendrer en el carrer. El desgast de pneumàtics també aporta partícules. La vulcanització requerix sofre.

I ací ens teniu lluitant contra estos molins de vent, de vent contaminat i tòxic que entra per les portes i finestres d’escoles i instituts, tal i com ha denunciat esta setmana la plataforma València per l’Aire, amb la qual col·labora València en Bici-Acció Ecologista Agró. Només els barris que han calmat el seu trànsit han millorat la qualitat de l’aire, com és el cas de l’entorn de La Llotja. Així que ja saps: si vols respirar aire de qualitat, deixa el cotxe en el garaig.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Exigim un control més exhaustiu i major transparència en matèria d’emissions d’activitats contaminants

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?