Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Marina > Ecoturisme a Dénia: present i futur

La Marina

Ecoturisme a Dénia: present i futur

Conferència organitzada pel Rotary Club Dénia

dimecres 25 d’abril de 2018, per  AE-Agró

El passat dijous, 19 d’abril, el Rotary Club Dénia va organitzar una conferència per a analitzar la situació present i futura de l’ecoturisme en esta localitat de La Marina Alta. Este col·loqui va comptar amb les intervencions de Joan Sala, portaveu del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Marina i actual president de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgó; Itzíar Colodro, ambientòloga especialitzada en avaluació i seguiment d’ecosistemes marins i costeres i cofundadora de l’empresa d’ecoturisme, birdwatching i educació ambiental Magic&Nature; i Toni Martínez, coordinador ambiental de Marina i Pesca de l’Ajuntament de Dénia i cap de vigilància de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni.

Per les seues platges i productes culinaris, Dénia (La Marina Alta, València) és un dels destins preferits dels turistes convencionals de sol i platja, tant estatals com europeus. Però, tal i com van explicar els tres ponents en la conferència celebrada el passat dijous, 19 d’abril, al Reial Club Nàutic de Dénia, esta localitat també té un gran ventall de recursos naturals per a convertir-se en un referent pel que respecta a l’ecoturisme.

Este és el cas, especialment, del Massís del Montgó i del Cap de Sant Antoni, un parc natural que no només pot atraure ecoturistes, sinó que també pot ser un pol d’atracció per al turisme científic. Com? Doncs, amb els diferents projectes d’investigació mediambiental que es desenvolupen actualment tant a la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni com en la resta del Parc Natural del Montgó.

A més a més, no podem oblidar que Dénia, pel seu enclavament estratègic, és un lloc ideal per a l’observació de cetacis i d’ocells. I esperem que molt prompte l’àguila pescadora (Pandion haliaetus), la qual ens visita però no cria, establisca una colònia nidificant al Montgó gràcies al projecte que, amb la col·laboració de diferents administracions i entitats, impulsa Acció Ecologista-Agró.

L’ecoturisme, tal i com van exposar, Sala, Colodro i Martínez pot ajudar a desestacionalitzar la temporada turística a Dénia i, així, ser un nou motor econòmic. Tanmateix, a diferència del model de sol i platja, que es caracteritza per ser un gran depredador del territori, l’ecoturisme aposta pel respecte per la natura i la biodiversitat. I, si no és així, no deixa de ser turisme convencional amb una capa de pintura verda.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Joan Sala: «No debe haber más presión urbanística sobre el Montgó. Ya no caben más casas»

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?