Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda embellix el Grau Vell

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda embellix el Grau Vell

Primer voluntariat de la campanya primaveral a la Marjal dels Moros

dijous 26 d’abril de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 21 d’abril, va arrancar la campanya primaveral de voluntariats mediambientals de la Colla Verda a la Marjal dels Moros. La cita va ser al Grau Vell, on vam plantar lliris grocs (Iris pseudacorus) i pins blancs (Pinus halepensis). Amb esta actuació, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró vol posar el seu granet d’arena per a embellir el Grau Vell, que va ser una de les zones més afectades per l’incendi que va cremar pràcticament tota la marjal el passat 4 de gener. La següent activitat de la Colla Verda serà el pròxim dissabte 12 de maig. Eixe dia et necessitem per a continuar restaurant les zones cremades de la marjal. T’apuntes???

Una quinzena de voluntaris va respondre el passat dissabte, 21 d’abril, a la crida de la Colla Verda per a embellir el Grau Vell. Concretament, plantant lliris grocs (Iris pseudacorus) en les séquies i canals d’este racó de la Marjal dels Moros, que tant va patir els efectes de l’incendi del passat mes de gener. A més a més, també vam plantar pins blancs (Pinus halepensis), ja que la pineda del Grau Vell no va escapar del foc i, encara que alguns arbres van sobreviure, la majoria van quedar ferits de mort.

Esta actuació és la primera de les tres que realitzarà esta primavera la Colla Verda a la Marjal dels Moros. La següent activitat del projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró serà el dissabte 12 de maig. Eixe dia et necessitem per a continuar restaurant les zones cremades. Concretament la litoral, on l’incendi va socarrar les passarel·les de fusta de l’itinerari de la marjal i ara la gent travessa per llocs molt sensibles per a l’avifauna, que ja ha començat a nidificar.

Amb esta campanya de voluntariats, que compta amb la col·laboració del col·lectiu comarcal d’AE-Agró Horta Nord, volem posar el nostre granet d’arena en la recuperació dels Moros i fer partícip a la ciutadania d’este repte. Si ens vols ajudar, només has de contactar amb la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró enviant un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonant pels matins al 960 263 617. T’esprem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda s’acomiada del Palància amb una plantació a Pedres Blaves

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?