Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Nova plantació de flora dunar a la platja de Puçol

Horta Nord

Nova plantació de flora dunar a la platja de Puçol

Continuem treballant per a protegir i embellir esta racó del nostre litoral

dimecres 2 de maig de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 28 d’abril, Acció Ecologista-Agró Horta Nord va organitzar, amb la col·laboració l’Ajuntament de Puçol i el Servei Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València, una nova plantació de flora dunar a la platja de Puçol. Esta activitat, a la qual es va sumar la Falla Camí La Mar, va reunir a una quinzena de voluntaris que van plantar diferents espècies de flora dunar i també vam dispersar llavors. Per exemple de passacamins marí (Polygonum maritimum) i corretjola marina (Calystegia soldanela). Amb esta actuació volem augmentar la biodiversitat de la zona restaurada per AE-Agró a la platja de Puçol i, així, embellir-la i protegir-la de l’erosió litoral que provoca el port industrial de Sagunt.

Des de la primavera de 2012, Acció Ecologista-Agró Horta Nord desenvolupa un projecte de restauració de flora dunar a la zona nord de la platja de Puçol. L’objectiu? Doncs, minimitzar, amb l’ajuda de la vegetació autòctona, l’erosió que genera el port industrial de Sagunt en este racó del nostre litoral. I, fins ara, ho estem aconseguint: ja tenim més de vint espècies de flora dunar i esta zona ha passat de ser la que més arena perdia a ser la que menys perd de tota la platja de Puçol.

Però, no tota l’àrea d’actuació té la mateixa biodiversitat ni densitat de flora dunar. Per això, el passat dissabte, 28 d’abril, vam organitzar una nova plantació. L’activitat va comptar amb la col·laboració l’Ajuntament de Puçol i el Servei Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València, que ens va facilitar la planta. La cita, a la qual es va sumar una vegada més la Falla Camí La Mar, va reunir a una quinzena de voluntaris que van plantar cotonets (Otanthus maritimus) i altres espècies de flora dunar. A més a més, també vam dispersar llavors de passacamins marí (Polygonum maritimum) i corretjola marina (Calystegia soldanela).

La pròxima tardor convocarem noves plantacions per a continuar embellint i protegint este racó del nostre litoral. Fins aleshores, AE-Agró Horta Nord et convida a participar en les activitats del projecte de custòdia del territori de La Costera de Puçol. Per exemple, en la ruta ornitològica que tenim este dissabte, 5 de maig, en este paratge natural municipal de la Serra Calderona. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Silvicultura dunar a la platja de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles