Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Ribera Alta > AE-Agró col·labora en un audiovisual sobre el procés participatiu (...)

La Ribera Alta

AE-Agró col·labora en un audiovisual sobre el procés participatiu postincendi de Carcaixent

Vídeo editat pel Grup Promotor i l’ajuntament d’esta localitat de La Ribera Alta

dijous 3 de maig de 2018, per  AE-Agró

El Grup Promotor Postincendi i l’Ajuntament de Carcaixent han editat, amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, un audiovisual que mostra el primer procés de participació ciutadana motivat per l’incendi forestal que, en 2016, va acabar amb el 90% de l’entorn natural d’esta localitat de La Ribera Alta. Una part fonamental del procés participatiu, iniciat en 2017, va ser una enquesta ciutadana per a decidir la propietat i la gestió de les muntanyes de Carcaixent que actualment estan en mans privades. La votació va comptar amb la participació del 10% de la població, 1.300 persones, que telemàticament van expressar la seua voluntat perquè tant la propietat com la gestió de les muntanyes siguen públiques.

L’audiovisual editat pel Grup Promotor Postincendi i l’Ajuntament de Carcaixent (La Ribera Alta, València) amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró mostra de primera mà el treball realitzat pel Grup Promotor, l’objectiu del qual és promoure i assegurar un procés participatiu obert, assembleari i transparent. Un moviment pioner, segons han traslladat des del Grup Promotor, "que s’explica en esta peça audiovisual i que pretén mostrar una alternativa sobre l’empoderament ciutadà per tal de ficar solucions a un problema global, com és la pèrdua de l’entorn natural".

Al vídeo apareixen representants del Grup Promotor i de l’Ajuntament de Carcaixent que comenten el treball realitzat durant tot un any i com s’han organitzat per tal de dur a terme les diferents iniciatives. L’audiovisual, a més a més, compta amb la participació d’experts com Isaac Vidal, bomber forestal, i Eva Tudela, expresidenta d’AE-Agró, que amb els seus testimonis ajuden a entendre el problema social que suposen els grans incendis forestals. També intervenen en el vídeo representants del Col·lectiu Utòpika de la Universitat Politècnica de València (UPV), que han assessorat al Grup Promotor per a crear un procés amb garanties i el més plural possible.

Un cop realitzat el primer procés de participació, el resultat total del qual es pot veure en este audiovisual, el Grup Promotor té previst encetar una segona fase de participació que treballarà al voltant dels possibles usos que se li poden donar a les muntanyes de Carcaixent. I, de forma paral·lela, es continua treballant amb l’administració per a fer realitat la voluntat expressada per la ciutadania: que la propietat i la gestió de les muntanyes d’esta localitat de La Ribera Alta siguen públiques.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Coneixes l’ungüent del mes de maig?

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles