Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Tercera marxa multitudinària en defensa del Camp de Morvedre

Camp de Morvedre

Tercera marxa multitudinària en defensa del Camp de Morvedre

De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit!!! Salvem les nostres muntanyes!!!

dilluns 7 de maig de 2018, per  AE-Agró

Este dissabte, 5 de maig, Acció Ecologista-Agró va organitzar, amb la col·laboració de la plataforma EL PINYAL NO ES TOCA!, la III Marxa en Defensa del Camp de Morvedre. I, com en les dos edicions anteriors, la ciutadania va respondre a esta convocatòria. La marxa va congregar a més de 100 persones, que van exigir la declaració de Paisatge Natural Protegit de les muntanyes litorals ubicades entre els parcs naturals de la Serra d’Espadà i la Serra Calderona. A més a més, els participants també van mostrar el seu suport a la declaració dels paratges naturals municipals de la Muntanya de Romeu i de les Muntanyes de La Vall de Segó. De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit!!! Salvem les nostres muntanyes!!!

Actualment les muntanyes litorals del Camp de Morvedre es troben amenaçades per les pedreres que explota o aspira a explotar Lafarge-Holcim a Sagunt: la del Salt del Llop, que recentment ha aconseguit ampliar el seu permís de funcionament, i la del Pinyal, que la cimentera vol obrir al Barranc de La Catalana i les muntanyes de L’Hostalera i Fontanelles.

Per a fer front a este atac al nostre patrimoni forestal, Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre impulsa la declaració de Paisatge Natural Protegit de les muntanyes litorals ubicades entre els parcs naturals de la Serra d’Espadà i la Serra Calderona. Este projecte ja compta amb el suport dels ajuntaments d’Almenara, Estivella, Faura i Petrés. I, com va quedar demostrat durant la III Marxa en Defensa del Camp de Morvedre, celebrada este dissabte 5 de maig, també amb el de la ciutadania de la comarca.

Més de 100 persones van assistir a esta ruta reivindicativa d’11 kilòmetres de distància i 523 metres de desnivell, que va començar i acabar en l’àrea recreativa del Puvitxol. Durant el recorregut, els participants van pujar els cims de la Penya Negra, el Sabató, el Puntal del Puvitxol i la Creu de Quart, descobrint així el valuós patrimoni i el preciós paisatge forestal del Camp de Morvedre, un tresor natural que cal conservar per a les generacions futures.

Durant la marxa, a més a més de reivindicar el Paisatge Natural Protegit, els participants també van mostrar el seu suport a la declaració dels paratges naturals municipals de les Muntanyes de La Vall de Segó i de la Muntanya de Romeu, amenaçada actualment per la pedrera del Salt del Llop. No volem més pedreres. Volem el Camp de Morvedre, com ara, sempre. De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit!!! Salvem les nostres muntanyes!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Multitudinària marxa en defensa del Camp de Morvedre

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?