Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Bicicletada per a reclamar la recuperació útil del Pont de Ferro de (...)

Muntanyeta dels Sants

Bicicletada per a reclamar la recuperació útil del Pont de Ferro de Fortaleny

La plataforma anuncia noves accions en cas que l’administració no establisca terminis per a la instal·lació de la passarel·la per a vianants i ciclistes

dimecres 9 de maig de 2018, per  AE-Agró

El passat diumenge, 6 de maig, més de 200 persones es van concentrar a Fortaleny (La Ribera Baixa, València) per a reivindicar la recuperació íntegra, per a ciclistes i vianants, del centenari Pont de Ferro que unix esta població amb Sueca per damunt del Riu Xúquer. La resposta a la convocatòria de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny sota els eslògans "Celebrem les obres del Pont" i "Exigim la passarel·la" tornà a ser una festa lúdica, que va concloure amb un esmorzar al poble i la interpretació de la cançó Els ponts a càrrec del grup Els Ullals. Esta bicicletada per a reclamar la recuperació útil del Pont de Ferro va comptar amb la participació dels nostres companys de la Muntanyeta dels Sants i València en Bici.

Els més de 200 assistents a la concentració van acudir als voltants del Pont de Ferro de Fortaleny (La Ribera Baixa, València), on la Diputació de València escomet actualment la primera fase d’una obra que va haver d’iniciar en 2010 i que “encara no sabem qui i quan acabarà el projecte de la passarel·la”, segons manifesten des de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny. Tant en el Pont de Ferro com dins del poble de Fortaleny es va desplegar una pancarta en la qual es podia llegir "Per a grans i menuts, la passarel·la és el camí més curt i segur".

Cal recordar que quan es va fer l’obra de l’autovia A-38 ja es van deixar a punt els ancoratges de l’esmentada passarel·la i dos túnels curts per accedir-hi. Ara que les obres de restauració patrimonial del Pont, inaugurat en maig de 1916, es troben pràcticament en el seu equador, res no se sap de l’esmentada passarel·la per a ciclistes i vianants que, per damunt l’autovia A-38, ha d’unir Sueca i Fortaleny, tal i com les administracions públiques superiors als ajuntaments van anunciar i prometre.

"Si la Diputació no posa remei, amb la finalització de les actuals obres tindrem un meravellós Pont restaurat pel qual no es podrà passar", afirmen des de la Plataforma. El pas per a vianants pel vell Pont va ser barrat al públic a finals del segle passat, atés l’avançat estat de deteriorament dels corredors habilitats per a eixa finalitat quan es va dissenyar esta històrica infraestructura.

A l’esdeveniment del passat diumenge, 6 de maig, es van adherir Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, Interpreta Natura, La Ribera en Bici, Ecologistas en Acción, Xúquer Viu i els nostres companys del col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró i València en Bici-AE Agró.

La Plataforma, que compta des dels seus inicis amb la participació de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró, es va constituir per a reclamar la recuperació íntegra del Pont de Ferro de Fortaleny. La del diumenge va ser la segona acció reivindicativa duta a terme, després de la primera bicicletada celebrada en octubre de 2015. I, en cas que no s’habilite la partida pressupostària necessària i terminis per a l’execució de la passarel·la per a vianants i ciclistes, la Plataforma ja ha anunciat que convocarà noves accions.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Diputació de València "s’oblida" de la passarel·la per a vianants i ciclistes del Pont de Ferro de Fortaleny

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?