Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2018 > Arranca la novena edició del Projecte Emys

Voluntariat Ambiental

Arranca la novena edició del Projecte Emys

Ajuda’ns a estudiar i conservar les nostres tortugues autòctones!!!

dimarts 15 de maig de 2018, per  AE-Agró

Un any més, i ja van nou, Acció Ecologista-Agró convoca el Projecte Emys, el major voluntariat mediambiental del País Valencià per a l’estudi i la conservació de les nostres tortugues autòctones: la tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) i la tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa). Enguany, esta iniciativa de ciència ciutadana arrancarà al Barranc del Pelós amb el seguiment de la població de Mauremys leprosa del Club de Golf El Bosque. La cita serà del 18 al 30 de maig. Després el Projecte Emys viatjarà a una desena de marjals, rius i barrancs valencians a la recerca de les nostres tortugues autòctones. Si vols participar en este voluntariat, envia un correu a projecteemys@gmail.com. T’esperem!!!

El pròxim divendres, 18 de maig, comença l’edició 2018 del Projecte Emys, una iniciativa de ciència ciutadana que, amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, Acció Ecologista-Agró impulsa des de 2010 per a estudiar, protegir i conservar poblacions de tortugues autòctones. Concretament de tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) i de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa).

Estes dues espècies es troben amenaçades per la destrucció i degradació del seu hàbitat, conseqüència de l’ocupació urbanística i les transformacions agrícoles, la contaminació de l’aigua, l’ús massiu d’agroquímics i la competència d’espècies exòtiques invasores. Especialment de la tortuga de florida (Trachemys scripta).

El Barranc del Pelós serà el primer destí del Projecte Emys 2018, que després viatjarà al Riu Palància, l’Albufera de València, el Barranc de l’Horteta, la Marjal de Rafalell i Vistabella, el Riu Canyoles, el Barranc del Carraixet, el Riu Xúquer, la Marjal d’Almenara i el Riu Albaida. I, per primera vegada, enguany este voluntariat mediambiental també es convocarà al Riu Magre al seu pas per la subcomarca del Marquesat i al municipi de Montserrat, on el seguiment de tortugues es realitzarà en punts d’aigua temporals.

L’estudi i cens del Barranc del Pelós serà els dies 18, 23, 26 i 30 de maig. Concretament al seu pas pel Club de Golf El Bosque, ubicat a la localitat de Xiva i on el Projecte Emys va descobrir en 2014 una xicoteta població de Mauremys leprosa. En esta edició, com a novetat al Barranc del Pelós, tenim la col·laboració del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Xest i de l’Institut d’Educació Secundària La Moreria de Mislata. A més a més, tornem a comptar amb l’ajuda dels companys de la Plataforma per a la Protecció i la Conservació de la Serra de Xiva.

Com en les vuit edicions anteriors, el Projecte Emys 2018 serà possible gràcies a la xarxa d’associacions locals i entitats que formen part d’esta iniciativa de ciència ciutadana i sense les quals no seria possible desenvolupar este voluntariat mediambiental. Enguany, a més a més dels col·lectius que col·laboren al Barranc del Pelós, comptem amb el suport d’Ambiens, Natura y Cultura Servicios Ambientales, el Grup de Voluntariat Ambiental Torrent Verd, l’associació Bosc Primigeni de Xàtiva, Kyrios Educación, el Grup d’Acció Mediambiental del Marquesat, el Grup Aventurer de Carlet, Voluns Spain, la Colla Ecologista de Massarrojos, el Col·lectiu Cultural Bòbila d’Alfara del Patriarca i l’Associació Cultural Macarella de Bonrepòs i Mirambell.

Nou Projecte Gambeta

Paral·lelament al seguiment de poblacions de tortugues autòctones, AE-Agró també realitzarà en 2018 el Projecte Gambeta en alguns del rius, aiguamolls i barrancs del Projecte Emys. Esta altra iniciativa de ciència ciutadana es va posar en marxa l’any passat a la Finca de Penya, la Reserva de Fauna Silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara. I durant esta primavera ja s’han realitzat els primers censos per a estudiar l’estat de conservació de la gambeta a la Finca de Penya i també al Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València).

Des d’AE-Agró convidem a tots els amants de la nostra natura a sumar-se al Projecte Emys i al Projecte Gambeta 2018. Per a ser voluntari i ajudar-nos amb estes iniciatives de ciència ciutadana només has d’enviar un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. Et necessitem una vegada més per a defensar, estudiar i conservar les nostres poblacions de tortugues autòctones i enguany també les de gambeta. Participa!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Federació Francòfona per a la Conservació de les Tortugues premia al Projecte Emys

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles