Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda et demana que respectes a les aus que crien a la Marjal dels (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda et demana que respectes a les aus que crien a la Marjal dels Moros

Si visites esta zona humida, fes-ho en silenci i sense molestar a l’avifauna

divendres 18 de maig de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 12 de maig, la Colla Verda va convocar la seua segona activitat primaveral a la Marjal dels Moros. Com ja vam fer en abril, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró va plantar lliris grocs (Iris pseudacorus) en una de les zones més afectades pel greu incendi del passat mes de gener. I, a més a més, vam col·locar cartells de "Silenci" i "No Passar" en diferents punts de la marjal. El motiu? Doncs, evitar les molèsties que alguns visitants ocasionen a les aus que actualment estan criant en este xicotet però valuós aiguamoll. L’activitat va comptar amb la col·laboració de la Falla Els Vents del Port de Sagunt i AE-Agró Horta Nord.

Després d’embellir en abril el Grau Vell amb lliris grocs (Iris pseudacorus) i pins blancs (Pinus halepensis), el passat dissabte, 12 de maig, la Colla Verda va posar de nou el seu granet d’arena en la recuperació de la Marjal dels Moros després del greu incendi del passat mes de gener. Concretament ho va fer amb una doble iniciativa: plantant més lliris grocs i posant cartells per a demanar a la gent que visita la marjal que respecte a les aus que actualment estan criant en esta zona humida.

L’activitat, que comptava amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol, va reunir a una vintena de voluntaris, la majoria d’ells membres de l’Associació Cultural Falla Els Vents del Port de Sagunt. Primer, vam instal·lar cartells de "Silenci" i "No passar" en el mirador i la porta del Camí de Rampete. Després, ens vam posar les botes d’aigua, vam agafar l’aixada i vam plantar lliris en la zona de la passarel·la de fusta de la platja. Exactament, vam plantar els lliris en els canals i séquies dels ponts cremats en l’incendi de gener. Amb esta actuació volem pintar de verd i groc este racó que el foc va tenyir de negre.

A continuació vam posar més cartells en les dos portes del Camí del Pas de les Egües, una zona molt sensible per estar ubicada junt a la principal colònia reproductora d’aus de la marjal. Com part de la passarel·la de fusta i els seus tres ponts es van cremar en l’incendi de gener, alguns visitants opten actualment per passar per este tram del camí que està tancat al públic. Fins i tot, alguns pugen a la mota que el separa de la zona de cria, ocasionant grans molèsties als ocells i els seus pollets.

Finalment, vam col·locar més cartells en els dos miradors de la zona de cria, on vam poder constatar que, entre altres espècies, els xatracs d’albufera (Strena hirundo), els xatracs becllargs (Sterna sandvicensis), les mongetes (Sterna albifrons), les camallongues (Himantopus himantopus), les alenes (Recurvirostra avosseta), les carregades (Glareola pratincola), els corriols camanegres (Charadrius alexandrinus), els corriolets (Charadrius dubius) i les gavines vulgars (Larus ridibundus) ja estan en ple període reproductor.

Des de la Colla Verda et demanem que, si visites la Marjal dels Moros, respectes esta i la resta de colònies d’ocells que crien en este xicotet però valuós aiguamoll. Disfruta de les aus en silenci i no travesses pels camins que estan tancats. I, si portes gos, porta’l nugat, perquè ell també pot ocasionar greus molèsties als ocells. A més a més, demanem a la Conselleria de Medi Ambient que repose les infraestructures d’ús públic que es van cremar en l’incendi de gener, per a facilitar així les visites i minimitzar el seu impacte sobre l’avifauna.

El pròxim 9 de juny, dissabte, la Colla Verda convocarà la seua tercera i última activitat primaveral a la Marjal dels Moros. Eixe dia el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i AE-Agró realitzarà un cens d’aus per a vore com ha afectat l’incendi de gener a les espècies que crien en este aiguamoll. Si vols participar, només has de contactar amb la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró enviant un correu a agromorvedre@gmail.com o telefonant pels matins al 960 263 617. T’esprem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda s’acomiada del Palància amb una plantació a Pedres Blaves

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles