Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > Dia Mundial de la Biodiversitat en el Tancat de la Pipa

Custòdia del Territori

Dia Mundial de la Biodiversitat en el Tancat de la Pipa

Celebrem la reaparició de l’asprella en la llacuna de l’Albufera

dimecres 23 de maig de 2018, per  AE-Agró

Amb motiu del Dia Mundial de la Biodiversitat, el passat diumenge, 20 de maig, Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife, les dues entitats que custodiem el Tancat de la Pipa, vam convocar una nova activitat en esta àrea de reserva del Parc Natural de l’Albufera. La cita, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), va incloure un passeig en barca i una visita al Tancat de la Pipa. Durant la jornada vam descobrir la importància de l’asprella, la vegetació submergida que pam a pam recupera terreny en el parc natural. I, a més a més, també vam explicar la importància que tenen les àrees de reserva com la Pipa per a les aus de l’Albufera.

Esta primavera l’asprella ha reaparegut amb més intensitat que mai al Parc Natural de l’Albufera de València. Especialment a la zona nord de la llacuna. I des del Tancat de la Pipa hem volgut celebrar esta magnífica notícia visitant este racó del parc natural per a explicar la importància de la vegetació submergida. Concretament ho vam fer el passat diumenge, 20 de maig, amb motiu del Dia Mundial de la Biodiversitat.

L’activitat va arrancar a l’embarcador de la Gola de Pujol, des d’on vam anar en barca fins a la zona nord de la llacuna de l’Albufera. Ací vam poder constatar la presència prou abundant d’asprella. Com vam explicar, esta incipient recuperació de la vegetació submergida és una magnífica notícia per al parc natural. El motiu? Doncs perquè l’asprella, que va desaparéixer de la llacuna en la segona meitat del segle passat, ens aporta molts serveis ambientals i d’ella depén, en gran mesura, la biodiversitat dels ecosistemes aquàtics de l’Albufera.

Després de descobrir la importància de la vegetació submergida, vam desembarcar en el Tancat de la Pipa. Esta àrea de reserva pertany la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), però està custodiada per Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife. Es tracta d’un aiguamoll artificial que millora la qualitat de l’aigua del parc natural i que, a més a més, ha esdevingut en un oasi per a les aus de l’Albufera. I així ho van poder constatar els participants en el Dia Mundial de la Biodiversitat, que es van quedar meravellats amb l’espectacular i rica avifauna de la Pipa.

Una primavera carregada d’activitats

A més a més del Dia Mundial de la Biodiversitat, esta primavera el Tancat de la Pipa també ha celebrat el Dia Mundial de l’Aigua en març i el Dia Mundial de la Terra en abril. Estes tres convocatòries han comptat amb el suport de l’Ajuntament de València, amb el qual existix enguany un conveni de col·laboració per a potenciar el Tancat de la Pipa com a reserva de la biodiversitat de l’Albufera.

En el marc d’esta entesa, esta primavera també s’ha realitzat un nou testing de biodiversitat en la Pipa, una visita amb el Servei Devesa-Albufera, diferents voluntariats mediambientals, jornades d’educació ambiental amb col·legis i instituts i activitats d’ús públic per a posar en valor i difondre els tresors d’este emblemàtic parc natural.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Febrer hiperactiu en el Tancat de la Pipa

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?