Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Residus > Ximo Puig rebutja reunir-se amb la Mesa Autonòmica Contra la (...)

Comissió de Residus

Ximo Puig rebutja reunir-se amb la Mesa Autonòmica Contra la Incineració

El Govern valencià legisla d’esquenes a l’interés general i privilegia a qui enverina l’aire

dilluns 28 de maig de 2018, per  AE-Agró

La recentment constituïda Mesa Autonòmica contra la Incineració, que aglutina a diverses organitzacions ecologistes i d’afectats de Castelló, València i Alacant, ha rebut el menyspreu de Ximo Puig. La negativa del president de la Generalitat Valenciana a reunir-se amb esta entitat de la societat civil en un moment crucial, en el qual s’estan elaborant les taxes a la incineració, el Pla Integral de Residus (PIR) i diferents autoritzacions ambientals de grans coincineradores, suposa tota una declaració d’intencions: continuar ignorant la problemàtica de la contaminació de l’aire, qüestió que el Govern del Botànic es va comprometre a resoldre i sobre la qual en tres anys de legislatura ha sigut incapaç d’avançar.

L’1 de juliol entra en vigor la taxa sobre la incineració de residus en cimenteres i taulelleres. Però, si els titulars de diversos diaris no ens mentixen, pareix que Ximo Puig té la intenció d’aprovar per decret una bonificació de fins al 90% sobre les taxes gravades a les empreses contaminants. Almenys, eixa va ser la promesa que el president de la Generalitat Valenciana li va fer als empresaris del sector, als quals sí que va rebre cordial i diligentment en quant ho van sol·licitar.

Esta bonificació suposaria regalar diners públics i tractar amb preferència a qui enverina el nostre aire i degrada la nostra salut per a obtindre un benefici exclusivament privat. Amb esta mesura el Govern autonòmic, lluny de buscar una solució al greu problema de la contaminació de l’aire derivada de la coincineració de residus, acabaria afavorint estes pràctiques nocives i posant totes les facilitats perquè seguisquen perpetuant-se. El "Govern del Canvi” ho canvia tot perquè no canvie res.

Des de la Mesa Autonòmica contra la Incineració, que engloba a la societat civil organitzada i el món de l’ecologisme valencià, no desistirem en el nostre empenyorament i continuarem donant batalla. Volem que, d’una vegada per sempre, este problema mediambiental i de salut pública siga pres en consideració per una administració que governa d’esquenes a l’interés general, privilegiant els resultats econòmics de les elits que contaminen l’aire que respira tota la ciutadania.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : CEMEX: STOP incineració!!!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?