Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Nova Cultura de l’Aigua > Naix la Plataforma Ciutadana pel Magre

Nova Cultura de l’Aigua

Naix la Plataforma Ciutadana pel Magre

Volem la millora i el manteniment d’este riu!!!

dimarts 29 de maig de 2018, per  AE-Agró

Durant els darrers mesos, la Plataforma Ciutadana pel Magre ha estat assessorant a la Mesa pel Magre i col·laborant en les distintes iniciatives que s’han dut a terme en este riu pels diferents pobles de La Ribera. Però, va ser el passat dissabte, 26 de maig, quan la Plataforma Ciutadana pel Magre va celebrar la seua primera activitat. Concretament va ser una jornada de presentació que també va servir per a visibilitzar la problemàtica de les graveres del Magre. La convocatòria va comptar amb la participació d’AEMS-Ríos con Vida, Acció Ecologista-Agró, Xúquer Viu, el Grup d’Acció Mediambiental del Marquesat, el Centre Ibèric de Restauració Fluvial (CIREF) i La Ribera en Bici-Ecologistas en Acción.

Durant la jornada es va avaluar l’estat de les graveres del Riu Magre. Especialment les situades entre els termes de Catadau, Alfarb i Carlet. Una vegada acabada la visita, els col·lectius i entitats participants en esta convocatòria vam mostrar la nostra preocupació per l’estat de degradació i abandonament que patix el Magre i també el nostre interés per formar part de la Plataforma Ciutadana pel Magre. El motiu? Doncs, començar a prendre mesures per revertir la situació.

En primer lloc, vam acordar realitzar un calendari i un programa de treball amb les distintes tasques que ajuden a millorar l’ecosistema. Estes van encaminades a l’establiment de garanties i compromisos que facen complir les normatives vigents per part de les administracions competents i els diferents usuaris de l’entorn fluvial.

Pere Merino, portaveu d’AEMS-Ríos con Vida, va arribar a afirmar que feia anys que no s’emportava una visió tan negativa i degradada d’un riu. Va destacar la importància de recuperar la vida en este tram del Magre, on vam poder comprovar la definició irregular del Domini Públic Hidràulic, constants abocaments incontrolats de residus, infraestructures hidràuliques obsoletes o degradades i un llarg etcètera d’atacs al riu.

Tot i que des dels ajuntaments s’estan portant a terme campanyes de sensibilització, neteja i cura pel riu, cal fer una tasca molt més enllà de les competències o responsabilitats de les distintes administracions. Cal establir un compromís global per a millorar l’estat de l’hàbitat fluvial des de tots els fronts possibles. Vetlar per assolir esta meta és l’objectiu de la nova Plataforma Ciutadana pel Magre.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Per un futur de vida per al Xúquer!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?