Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > Gran participació en la celebració Ramsar d’Almenara

La Casa Penya

Gran participació en la celebració Ramsar d’Almenara

La Casa Penya organitza una jornada sobre agroecologia i una ruta teatralitzada amb motiu de la inclusió d’esta marjal en la llista de zones humides més importants del Planeta

dimecres 30 de maig de 2018, per  AE-Agró

El darrer cap de setmana de maig, La Casa Penya va obrir les seus portes per partida doble per a celebrar la inclusió de la Marjal d’Almenara en la llista Ramsar. Primer, el dissabte 26 vam organitzar una jornada sobre agroecologia i marjal amb experts i llauradors. I el diumenge 27 una ruta teatralitzada amb Calderona Viva per la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara. Des d’Acció Ecologista-Agró volem agrair-vos a totes i tots la vostra participació en estes dues activitats. I, per descomptat, el treball pam a pam de tots els socis i activistes de la nostra organització que ha fet possible que Almenara siga reconegut com un dels aiguamolls més importants del Planeta.

Reflexionar sobre l’agricultura ecològica i la seua relació amb la conservació del territori i la biodiversitat. Esta era l’objectiu de la jornada sobre agricultura i marjal convocada el passat dissabte, 26 de maig, a La Casa Penya. La cita, organitzada per Acció Ecologista-Agró amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València), va reunir en el centre mediambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara a experts en la matèria, nombrós públic i, com no, llauradors.

La jornada va arrancar amb un col·loqui sobre experiències pioneres i d’èxit en agricultura ecològica. En ell van intervindre Enric Navarro (Terra i Xufa), Joan Cascant (Projecte Microvinya) i Félix Segarra (CuiNatur). A continuació es va celebrar una taula redona amb la participació d’Erik Segarra (Ajuntament de Xilxes), Cendra (GATA Morvedre), Víctor Durbà (Morvedre Agroecològic) i Raül Silla (L’Aixada com Eixida), que van presentar i parlar de diferents projectes locals. La jornada, que va comptar amb la participació de Francesc Fernández, alcalde de Sagunt, va concloure amb la redacció d’un conjunt de propostes i suggeriments per a la promoció de l’agricultura ecològica al Camp de Morvedre.

La Marjal d’Almenara, zona humida Ramsar

Esta jornada sobre agroecologia es va organitzar per a celebrar que, des del passat mes d’abril, la Marjal d’Almenara ja forma part de la llista Ramsar, en la qual estan les zones humides més importants del Planeta. Així que també vam aprofitar l’esdeveniment del dissabte 26 a La Casa Penya per a expicar la importància d’este reconeixement internacional. I també per a compartir este gran èxit amb tots els socis i simpatitzants d’AE-Agró que, pam a pam, l’heu fet possible.

Cor de fusta va posar la música i ens va fer ballar en esta jornada festiva a La Casa Penya. Vam tindre vins i vermuts ecològics de Bodegas Viticultores Lo Necesario per a brindar per la declaració d’Almenara com a zona humida Ramsar. I, finalment, vam compartir taula en un dinar popular amb menú ecològic a càrrec de L’Aixada com Eixida. Sens dubte, un dia inoblidable i carregat d’emocions, marjal i natura.

Marina, la nimfa de la marjal

A més a més de la jornada del dissabte, el diumenge La Casa Penya va tornar a obrir les seues portes per a continuar celebrant la declaració d’Almenara com a zona humida Ramsar. I ho vam fer amb una visita guiada que comptava amb uns convidats de luxe. Qui? Doncs, els companys de Calderona Viva, que van representar la seua nova ruta teatralitzada L’Ànima de la marjal.

Esta activitat familiar ens va permetre descobrir a la nàiade Marina, la nimfa de la marjal, en un divertit i apassionant matí en el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. El repte? Trobar entre totes i tots la seua tiara perduda, la corona que li conferix a Marina poders per a protegir l’ànima de la marjal.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Marjal d’Almenara, de la desaparició a l’excel·lència mediambiental

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles