Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > El Tancat de la Pipa, Premi Experiència Inspiradora 2018

Custòdia del Territori

El Tancat de la Pipa, Premi Experiència Inspiradora 2018

EUROPARC-Espanya reconeix el model de gestió participativa, conservació i integració territorial que impulsem en esta àrea de reserva del Parc Natural de l’Albufera

dijous 31 de maig de 2018, per  AE-Agró

El passat divendres, 25 de maig, EUROPARC-Espanya va lliurar a Cangas d’Onís (Astúries) els Premis Experiències Innovadores, uns guardons que han nascut enguany per a identificar, reconéixer i difondre iniciatives que estiguen contribuint a la implementació del Programa Societat i Àrees Protegides. I, en esta primera edició, un dels tres projectes guanyadors ha sigut el Tancat de la Pipa, candidatura presentada per Acció Ecologista-Agró amb la col·laboració de SEO/BirdLife. El jurat va destacar la visió integrada d’este projecte de custòdia del territori en el Parc Natural de l’Albufera de València com un exemple de gestió participativa que implica a administracions, universitats, entitats privades i societat civil.

EUROPARC-Espanya, el principal fòrum professional d’àrees protegides i en el qual participen les administracions responsables de les mateixes, va tancar el seu congrés bianual amb el lliurament dels primers Premis Experiències Inspiradores. La cita va ser el passat divendres, 25 de maig, a Cangas d’Onís (Astúries), on es van reunir els 51 projectes que aspiraven a guanyar este premi en alguna de les seues tres categories: la de membres d’EUROPARC-Espanya, la d’altres entitats implicades en les àrees protegides i la categoria especial d’adaptació al Canvi Climàtic.

L’ordenació forestal del Matagalls en el Parc Natural del Montseny va obtindre el guardó en la categoria especial d’adaptació al Canvi Climàtic. Per la seua part, l’estratègia de planificació de la Xarxa Natura 2000 a Castella i Lleó va guanyar en la categoria de membres d’EUROPARC-Espanya. I el Tancat de la Pipa, candidatura presentada per Acció Ecologista-Agró amb la col·laboració de SEO/BirdLife, ho va fer en la d’altres entitats implicades en les àrees protegides.

El jurat va valorar particularment el caràcter participatiu, innovador i inspirador dels tres projectes guanyadors. I en el cas concret del Tancat de la Pipa va destacar la visió integrada d’este projecte de custòdia del territori en el Parc Natural de l’Albufera de València com un exemple de gestió participativa que implica a administracions, universitats, entitats privades i a la societat civil. A més a més, el jurat va remarcar el caràcter inspirador d’este projecte pel que respecta a la diversificació dels models de gobernança del Programa Societat i Àrees Protegides.

Des del Tancat de la Pipa volem mostrar la nostra alegria per este premi i el nostre agraïment a EUROPARC-Espanya per este reconeixement. Igualment, volem donar l’enhorabona pel seu treball als altres dos projectes guanyadors i a la resta d’iniciatives que van obtindre una menció especial: la Proposta metodòlogica per a la identificació i representació de la infraestructura verda a escala regional per a la Comunitat Autònoma del País Basc, el Pla d’igualtat de gènere i desenvolupament rural sostenible de la Reserva de la Biosfera del Montseny, el Projecte ALGUES del Parc Natural de l’Estret i el Projecte PLUMBUM en espais naturals costers i la franja litoral mediterrània de la Regió de Múrcia de l’Associació Hippocampus.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El LIFE+Albufera, candidat al guardó "Best of the best award"

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles