Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > València Ciutat Amable > València, referent en mobilitat gràcies al Congrés Ibèric "La Bicicleta i (...)

València Ciutat Amable

València, referent en mobilitat gràcies al Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat"

Gràcies a totes i tots per la vostra implicació en el projecte "València Ciutat Amable"

dijous 31 de maig de 2018, per  AE-Agró

València torna a situar-se en l’avantguarda del ciclisme urbà amb el XV Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat". Del 16 al 20 de maig, el Cap i Casal va viure dies intensos durant la celebració d’este esdeveniment, que tenia la mobilitat sostenible com a protagonista indiscutible. Esta cita, organitzada per la coordinadora estatal ConBici, la seua homòloga de Portugal FPCUB i València en Bici-Acció Ecologista Agró, va comptar amb una intensa programació d’activitats entorn de la bici. A més a més, en el marc del projecte València Ciutat Amable, la Capital del Túria també va acollir la III Trobada de Dones Ciclistes i actes del II Bicifest València durant la tercera setmana del mes de maig. Gràcies a totes i tots per la vostra implicació!!!

Tot el programa d’activitats de XV Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat" va comptar amb el patrocini de l’Ajuntament de València i les empreses ZICLA i MOVUS, així com altres entitats i empreses col·laboradores. Este és el cas de la Generalitat Valenciana, la Fundació Esportiva Municipal, el Centre del Carme Cultura Contemporània, el Consorci Museus de la Comunitat Valenciana, Fes Cultura, el Museu Valencià d’Etnologia, la Diputació de València, JcDecaux (Valenbisi), Sant Benedetto, BEV, l’Aula de la Bici i Encicle.

Més d’un centenar d’accions entre comunicacions, ponències, taules de debat, tallers i diverses intervencions es van desenvolupar en tres espais privilegiats de la ciutat a l’hora d’acollir a les més de 500 persones assistents a este esdeveniment: el Centre del Carme Cultura Contemporània, el Complex Esportiu Cultural La Petxina i el Centre Cultural La Beneficència. El congrés es va vertebrar en quatre eixos principals, el nexe comú del qual era el canvi en el paradigma urbà per a convertir les nostres ciutats en espais més amables, convivencials, sostenibles, saludables i inclusius.

La promoció de la bici, la implicació de les administracions, les polítiques de mobilitat, l’urbanisme, els problemes ambientals vinculats al transport, la seguretat vial, els dissenys de vials ciclistes, la transversalitat de bicicleta com a element emancipador, la ciclologística, la contaminació, la salut, les qüestions de gènere i bicicleta, la infantesa, les persones amb diversitat funcional, l’accessibilitat, el cicloturisme, la legislació, la formació, la bicicleta pública, els plans de mobilitat urbana, l’economia vinculada a la bicicleta i molts altres temes van ser abordats amb profunditat durant esta cita.

De forma paral·lela i simultània, el Cap i Casal també va ser l’escenari de la III Trobada de Dones Ciclistes i el II Bicifest València durant la tercera setmana de maig. Estos dos esdeveniments van tindre un important pes dins del XV Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat", tant en el marc de ponències, intervencions i tallers com en altres aspectes més festius i creatius. Esta va ser el cas, per exemple, de la Bicimostra del Jardí del Túria i les diferents rutes ciclistes per paratges pròxims a la ciutat que es van programar el dissabte 19 i diumenge 20 de maig.

Des de l’organització del projecte València Ciutat Amable, iniciativa que englobava el XV Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat", la III Trobada de Dones Ciclistes i el II Bicifest València, volem mostrar la nostra satisfacció pel resultat final d’esta cita, que ha tornat a situar a la Capital del Túria a l’avantguarda de la mobilitat urbana sostenible. A més a més, també volem agrair la col·laboració de totes i tots els voluntaris que heu fet possible este projecte, així com el suport de les administracions, entitats i empreses implicades.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Per què "València Ciutat Amable"?

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?