Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > València necessita un Pla Director de la Bicicleta

València en Bici

València necessita un Pla Director de la Bicicleta

La llista de tasques pendents és enorme però no impossible

divendres 8 de juny de 2018, per  AE-Agró

La llista de propostes, necessitats i manques a solucionar per a una adequada promoció de la bici a València ciutat és immensa. La forma correcta i ordenada d’abordar-les seria creant un Pla Director de la Bicicleta, participat pels agents socials i la comunitat ciclista. Fins ara cap Govern municipal s’ha ocupat d’este assumpte i la línia de treball que s’ha seguit ha consistit a anar cobrint les intervencions que s’han considerat oportunes a demanda o no dels usuaris de la bici. A hores d’ara ningú no dubta dels grans beneficis que ha suposat l’Anell Ciclista o la pacificació del trànsit en diferents barris de la ciutat, ambdues mesures són històriques reivindicacions del col·lectiu al qual pertany.

Dit l’anterior, cal seguir incorporant millores tant en allò relacionat amb les infraestructures com en el marc normatiu (Ordenança de Mobilitat). Tot açò sense oblidar-nos que reduir la velocitat i la contaminació del trànsit seguix sent una demanda ciutadana de primera magnitud. Sense açò últim, res del que puga fer-se en un futur pot tenir sentit, doncs l’objectiu últim és gaudir d’una ciutat amable, accessible i saludable.

Baixar els carrils bici de les voreres a la calçada. Crear una xarxa ciclista que combine de forma intel·ligent, pràctica, i segura els desplaçaments, evitant així els resultants conflictes entre vianants i ciclistes. Garantir la connexió efectiva amb l’àrea metropolitana de la ciutat. Millorar els actuals i complicats accessos de la ciutat amb La Marina o amb barris com Natzaret. Crear ambicioses campanyes formatives i educatives per a acabar amb les males pràctiques dels qui usem la via pública. Recuperar els marges del Jardí del Túria com a zona verda i de trànsit calmat…

La llista de tasques pendents és enorme però no impossible. Tampoc no és impossible que comencem des de ja a treballar en el Pla Director de la Bicicleta. Anem!!!

Fernando Mafé, membre de València en Bici-Acció Ecologista Agró.

*Este article va ser publicat per València Extra el passat 4 de juny de 2016.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Cal instal·lar ja un vial ciclista en el Carrer Alacant

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?