Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda s’acomiada de la Marjal dels Moros amb una visita (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda s’acomiada de la Marjal dels Moros amb una visita ornitològica

Activitat organitzada amb la col·laboració de l’SVO

dimarts 12 de juny de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 9 de maig, la Colla Verda va convocar la seua última activitat primaveral a la Marjal dels Moros. Amb la col·laboració de la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO), el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró va organitzar una visita a este xicotet però valuós aiguamoll. L’objectiu de la cita? Doncs, aprendre a observar i classificar els ocells. I en total, la vintena de participants en esta jornada de natura i marjal van veure 22 espècies diferents d’aus. Amb esta activitat, la Colla Verda s’acomiada fins a la pròxima tardor, quan tornarem amb nous voluntariats per a ajudar a la conservació dels espais naturals de Sagunt.

La Colla Verda va tancar el passat dissabte, 9 de maig, la temporada 2017-2018 de voluntariats mediambientals amb una visita ornitològica a la Marjal dels Moros. L’activitat va comptar amb la participació de la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO) i la col·laboració del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord. La cita va arrancar a la Gola de l’Estany de Puçol, des d’on vam caminar per la zona litoral de la marjal fins al mirador del Camí de Rampete i després fins al de la zona de cria dels xatracs, gavines i altres espècies d’aus aquàtiques.

En total, la vintena de participants en esta activitat va observar 22 espècies d’ocells. Paga la pena destacar un bàndol de flamencs (Phoenicopterus ruber) que vam vore volar unes quantes vegades durant tot el matí. I, com no, el xatrac elegant (Sterna elegans) que un any més està criant a la Marjal dels Moros. A més a més d’esta rara avis, també vam constatar la cria de xatracs becllargs (Sterna sandvicensis), xatracs d’albufera (Strena hirundo) i mongetes (Sterna albifrons). I de camallongues (Himantopus himantopus), alenes (Recurvirostra avosseta) i carregades (Glareola pratincola).

Totes estes aus les vam vore en el segon mirador, on també vam poder observar i aprendre a diferenciar la gavina vulgar (Larus ridibundus) de la capnegra (Larus melanocephalus). I el gavinot argentat mediterrani (Larus cachinnans) de la gavina corsa (Larus audouinii). I tot açò mentres veiem volar al majestuós arpellot de marjal (Circus aeruginosus) i l’intrèpid xoriguer (Falco tinnunculus). Destacar també que en el mirador del Camí de Rampete vam vore dues parelles d’ànec capblanc (Oxyura leucocephala) i altres anàtids, així com agrons blaus (Ardea cinerea).

Amb esta visita, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i AE-Agró s’acomiada de la Marjal dels Moros, on està primavera hem programat tres activitats. Concretament, una plantació en març, una jornada de restauració ambiental en abril i esta jornada d’aus i marjal. A més a més, esta temporada 2017-2018 vam impulsar una campanya de voluntariats hivernals en el Riu Palància i una altra en les platges d’Almardà i Corinto la passada tardor.

Després de l’estiu, la Colla Verda tornarà amb més i nous voluntariats. Si vols rebre informació d’este projecte mediambiental, envia un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefona pel matí al 960 263 617. T’esperem en setembre per a continuar posant el nostre granet d’arena en la conservació dels espais naturals de Sagunt. Bon estiu a totes i tots!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Exigim aigua de qualitat per a la Marjal dels Moros

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?