Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió maig 2018

Comissió Permanent

Acta reunió maig 2018

dijous 7 de juny de 2018, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el dimecres 2 de maig de 2018, amb la presència de Jorge Mateos (Camp de Morvedre) com a president, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer, Iban Roure (Camp de Morvedre) com a secretari i Patricia Callaghan (Comissió de Territori), Alberto Maravall (València en Bici), Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Eva Tudela (La Ribera) com a vocals. S’aprova l’acta de la reunió de març i es tracten els següents temes:

València Ciutat Amable

Alberto Maravall, vocal de València en Bici, informa que el proper divendres 4 de maig se signarà el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de València per a l’organització del Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat", esdeveniment que forma part del projecte València Ciutat Amable. Ens felicitem perquè els preparatius d’este projecte estan pràcticament enllestits a l’espera de resoldre algunes qüestions puntuals, com per exemple si les factures emeses amb posterioritat a la cloenda del congrés seran admeses, qüestió plantejada per Quique Meseguer, vocal de la Comissió Forestal i actual tresorer d’Acció Ecologista-Agró. El conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de València especifica que el termini per a justificar despeses i memòries expirarà en un mes a contar des de la finalització del congrés. S’aprova intentar dilatar este període o introduir alguna clàusula de flexibilitat.

Samarretes de la campanya per la protecció de Les Moles de Paterna

Eva Tudela, vocal de La Ribera i una de les representants d’AE-Agró en la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, proposa la compra d’una quantitat a determinar de samarretes per a donar suport a esta campanya en defensa d’este paratge natural de Paterna, amenaçat actualment pel projecte urbanístic Puerto Mediterráneo. A més a més, des de la Coordinadora també ens demanen que donem el nostre suport a l’ampliació del Parc Natural del Riu Túria, tant cap a l’oest com cap a l’est. La Comissió Permanent d’AE-Agró aprova ambdues propostes.

Extensió del registre electrònic d’AE-Agró

Santiago Gasset, del col·lectiu comarcal d’AE-Agró La Costera, demana tindre accés a la signatura digital d’AE-Agró, atés que viu a Almansa i li resulta molt complicat traslladar-se repetidament a València per tal de resoldre qüestions burocràtiques. Pareix que la solució més factible seria fer un "apoderament" de la signatura electrònica al seu nom, procediment no tan complicat com ens semblava al principi. La Comissió Permanent acorda aprofitar el canvi de signatura electrònica, pel canvi de presidència, per a realitzar el procediment d’apoderament.

Llei de Protecció de Dades

Santiago Gasset s’oferix per a fer tota la tramitació necessària per a complir amb la nova legislació de Protecció de Dades. La Comissió Permanent accepta este oferiment.

Campanya contra la incineració de residus en cimenteres i taulelleres

Jorge Mateos, president d’AE-Agró, informa de la reunió de coordinació celebrada recentment al nostre local de Sagunt amb col·lectius del Camp de Morvedre, Les Planes Alta i Baixa, La Foia de Bunyol i l’Alacantí (les comarques més afectades per la incineració de residus en cimenteres i taulelleres). L’acord més destacable de la reunió va ser la petició d’una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per fer-li constar la nostra oposició a esta pràctica que posa en perill la salut humana i la del medi ambient.

Vídeo commemoratiu "30 anys d’AE-Agró"

Patricia Callaghan, vocal de la Comissió de Territori i responsable de coordinar el vídeo commemoratiu dels "30 anys d’AE-Agró", informa de les persones que han confirmat ja la seua participació. Faltarien 17 intervencions per a aconseguir 30 punts de vista diferents sobre la nostra associació en estos 30 anys.

Proposta de cessió de la Casa del Drac de la Serra Calderona

El col·lectiu d’artistes que van edificar la Casa del Drac de la Calderona, ubicada al terme municipal de Gilet, ens han proposat cedir-nos el seu ús per no poder fer-se ells càrrec de la seua gestió. Encara que la idea té moltes possibilitats, el fet de tindre ja varis terrenys en custòdia i els dubtes sobre la legalitat urbanística de l’espai en qüestió fan que declinem amablement l’oferiment i convidem els actuals gestors a contactar amb la Generalitat Valenciana o amb alguna altra associació.

Adhesió a la campanya contra el PAI del Manhattan de Cullera

El PAI (Pla d’Actuació Integrada) del Manhattan de Cullera continua en vigor i és possible que es reactive pròximament. Des de la plataforma creada contra la seua implementació se’ns demana suport per a realitzar pròximament una marxa reivindicativa. Expressem el nostre acord amb la petició de reversió del projecte, al qual vam presentar les corresponents al·legacions en contra, així com informem de diferents associacions que podrien prestar suport a l’organització de la marxa.

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 6 de juny de 2018, amb la presència de Jorge Mateos (Camp de Morvedre) com a president, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer, Iban Roure (Camp de Morvedre) com a secretari i Patricia Callaghan (Comissió de Territori), Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Eva Tudela (La Ribera) com a vocals. Disculpa assistència Alberto Maravall (València en Bici) com a vocal.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acta reunió abril 2018

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?