Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient a la platja de Puçol

Horta Nord

Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient a la platja de Puçol

Jornada de natura a la vora de la mar

dijous 21 de juny de 2018, per  AE-Agró

Per seté any consecutiu, el passat dissabte, 16 de juny, Puçol va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient amb una jornada de natura a la vora de la mar. Concretament amb una neteja col·lectiva de la platja, les dunes, els espigons i el fons marí que va concloure amb la solta d’una tortuga babaua (Caretta caretta). Com en les set edicions anteriors, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró es va sumar a esta activitat. A més a més, el passat dissabte, AE-Agró Horta Nord també va organitzar una jornada d’observació astronòmica a La Costera de Puçol, un paratge natural municipal que es troba sota la custòdia del territori de la nostra organització des de 2011.

Un any més, i ja van set, el Club de Submarinisme Trotafons va celebrar, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i altres entitats i associacions, el Dia Mundial del Medi Ambient a la platja de Puçol. La cita va ser el passat dissabte, 16 de juny, i va reunir a uns 50 voluntaris, que es van dividir en diferents grups per a netejar la platja, les dunes, els espigons i el fons marí.

AE-Agró va coordinar la neteja de la platja i de la zona dunar restaurada per la nostra associació. Com en les edicions anteriors, la majoria del fem que vam retirar van ser plàstics. Però, paga la pena destacar que en esta ocasió vam trobar gran quantitat de burilles de cigarret. Finalitzada la neteja, tots els voluntaris ens vam reunir de nou per a assistir a la solta d’una tortuga babaua (Caretta caretta) a la platja de Puçol, un dels pocs racons del litoral valencià on esta espècies ha nidificat en els darrers 200 anys.

Esta és la segona activitat en la platja de Puçol en la qual participa AE-Agró Horta Nord en menys d’un mes. El passat diumenge 27 de maig també ens vam sumar al passeig en bici, des del nucli urbà de Puçol fins a la platja per la Vereda Mangraners, organitzat per l’ajuntament i l’Aula de la Bici. Esta jornada, que també va comptar amb la participació de la Falla Molí de Vent, va incloure un taller de manteniment bàsic de bicicletes i un circuit d’habilitats ciclistes per als més menuts.

Jornada astronòmica a La Costera

A més a més de participar en el Dia Mundial del Medi Ambient, el passat dissabte AE-Agró Horta Nord també va organitzar una nova jornada astronòmica a La Costera de Puçol, paratge natural municipal que està sota la custòdia del territori de la nostra organització des de 2011. La cita, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va reunir a més de 60 persones en esta muntanyeta de la Serra Calderona.

L’activitat va arrancar amb una xerrada a càrrec d’Amadeo Aznar (Astronomía para Todos) que ens va introduir en l’apassionant món de l’astronomia i ens va advertir de la cada vegada més present contaminació lumínica. Després vam fer una parada per a sopar i a continuació vam observar el cel amb dos potents telescopis. Esta vegada, el gran protagonista de la jornada va ser Júpiter.

Finalment, pel que respecta a l’actualitat d’AE-Agró Horta Nord, destacar que el passat dilluns 4 de juny vam visitar el Caxton College de Puçol. Concretament per a oferir una xerrada amb motiu de la II Edició de la Quinzena de la Innovació. L’objectiu de la xerrada? Doncs, explicar els diferents projectes que desenvolupem a Puçol, com per exemple la custòdia del territori de La Costera, la restauració de dunes o la instal·lació de refugis per a rates penades, per a inspirar els alumnes del Caxton i que incloguen plans de sostenibilitat ambiental en els seus projectes empresarials.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Exigim aigua de qualitat per a la Marjal dels Moros

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?