Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Guanyem el Futur! Recuperem La Punta!

Pam a pam

Guanyem el Futur! Recuperem La Punta!

Multitudinària marxa contra la ZAL i en defensa de La Punta

dimarts 26 de juny de 2018, per  AE-Agró

Amb motiu de la campanya "Aturem la ZAL, Recuperem La Punta", la plataforma ciutadana "Horta és Futur, No a la ZAL" va convocar el passat dissabte, 23 de juny, una marxa reivindicativa a la pedania de La Punta de San Silvestre. L’acte va congregar a centenars de manifestants, que van mostrar el seu rebuig al nou Pla Especial de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València i el seu suport a la recuperació de la històrica Horta de La Punta. Acció Ecologista-Agró, com a entitat membre de la plataforma ciutadana "Horta és Futur, No a la ZAL", no va faltar a esta marxa que tenia per lema "Guanyem el Futur. Recuperem La Punta".

El passat dissabte, 23 de juny, es va celebrar la "Marxa a La Punta", una protesta organitzada per la plataforma ciutadana "Horta és Futur, No a la ZAL", entitat formada per associacions veïnals, grups ecologistes, de defensa de l’Horta i moviments socials. La marxa, convocada sota el lema "Guanyem el Futur. Recuperem La Punta", va tindre caràcter reivindicatiu i lúdic. I va servir per a reclamar la paralització del nou Pla Especial amb el qual es pretén implantar la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València sobre els terrenys de la pedania de La Punta de San Silvestre.

La paralització d’este pla, a més a més de donar l’oportunitat a les famílies expulsades de tornar al seu hàbitat i recuperar la seua forma de vida, permetria crear un autèntic corredor d’Infraestructura Verda que, a través del Jardí del Túria i del futur Parc de la Desembocadura, connectaria el Parc Natural del Túria amb el Parc Natural de l’Albufera. Així s’aconseguiria unir estos dos grans espais naturals de la ciutat de València i millorar les condicions de vida de l’àrea metropolitana del Cap i Casal. Especialment ara, quan resulta urgent prendre mesures per a afrontar el Canvi Climàtic.

La marxa, que va comptar amb una destacada participació d’Acció Ecologista-Agró, també volia cridar l’atenció ciutadana sobre el gran error i la gran injustícia que suposaria reincidir de nou en l’intent d’implantació de la ZAL als terrenys de La Punta. No podem oblidar que s’acaba de fer públic un informe jurídic que afirma que els desallotjaments de 2002-2003 van vulnerar fins a quatre drets humans bàsics.

El recorregut de la marxa va transcórrer entre l’Edifici del Rellotge del Port de València i La Punta, on es van realitzar unes accions simbòliques junt a la tanca que voreja el solar erm de la ZAL fracassada. La protesta va concloure amb les actuacions musicals d’Òscar Briz i Sunnysiders i amb activitats lúdiques per als més menuts.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : SENSEMURS, murals en defensa del territori de La Punta

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles