Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Marina > AE-Agró, a favor de limitar este estiu l’accés de visitants a La Cova (...)

La Marina

AE-Agró, a favor de limitar este estiu l’accés de visitants a La Cova Tallada

Emplacem a les administracions a actuar ja contra la massificació d’esta gruta litoral

dijous 28 de juny de 2018, per  AE-Agró

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Marina exigix als ajuntaments de Xàbia i Dénia i a la Conselleria de Medi Ambient que limite ja l’accés de visitants a La Cova Tallada, tal i com recomana l’estudi presentat el passat dijous, 21 de juny, durant la Junta Rectora del Parc Natural del Montgó. Des d’AE-Agró La Marina considerem que cal actuar este mateix estiu contra la massificació d’este gruta litoral, que arriba a suportar 1.500 visites diàries en temporada alta (quan l’estudi recomana limitar-les a 355). En cas de no intervindre a temps i restringir l’accés, la massificació i manca de civisme dels visitants pot ocasionar impactes mediambientals irreversibles en esta joia natural del nostre litoral.

O limitem ja l’accés a La Cova Tallada o directament, en un futur no massa llunyà, haurem de tancar-la al públic per culpa de la massificació que patix i la manca de civisme de la gent que la visita. Així que des del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Marina demanem a les administracions implicades en la seua gestió que intervinguen este estiu i apliquen ja les mesures proposades el passat dijous, 21 de juny, durant la Junta Rectora del Parc Natural del Montgó.

Eixe dia es va presentar un informe, encarregat per la pròpia Conselleria de Medi Ambient, sobre la capacitat de càrrega d’esta gruta litoral. L’estudi constata la necessitat de restringir l’accés de visitants pel deteriorament mediambiental que està patint La Cova Tallada. Entre altres impactes, l’informe advertix sobre afeccions als organismes vius de les roques i, fins i tot, de la formació d’una pel·lícula oliosa en la superfície de l’aigua per l’ús de cremes solars.

L’estudi recomana limitar a 355 les visites diàries a La Cova Tallada, que es repartirien en cinc torns per a no sobrepassar mai els 71 visitants simultanis. Actualment, en temporada alta, les visites per mar i per terra arriben a pics de 1.500 persones diàries. L’informe també planteja la possibilitat de cobrar una taxa als visitants, mesura que AE-Agró La Marina també veu amb bons ulls per a fer viable econòmicament el control dels accessos a esta gruta litoral del Parc Natural del Montgó.

Des d’AE-Agró La Marina considerem que imatges com la del passat diumenge, 24 de juny, quan desenes de vehicles obstaculitzaven el pas superior del carrer Via Làctia de Dénia, no es poden repetir este estiu. En primer lloc, per la massificació que impliquen per a La Cova Tallada. Però, també pel risc que suposen en cas d’incendi forestal al Montgó, ja que impedirien l’accés dels vehicles de bombers.

La Cova Tallada és un tresor mediambiental del nostre litoral que cal protegir i conservar. Així que tant la Conselleria de Medi Ambient com els ajuntaments de Xàbia i Dénia han de posar-se les piles i fer front este mateix estiu a la massificació i la manca de civisme dels visitants. Ara encara estem a temps. El pròxim estiu igual ja és massa tard.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Ecoturisme a Dénia: present i futur

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?