Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > La campanya "De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit" ja compta amb el (...)

Camp de Morvedre

La campanya "De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit" ja compta amb el suport d’11 ajuntaments

Tot enllestit per a demanar este estiu a la Conselleria de Medi Ambient la protecció de les muntanyes litorals ubicades entre els rius Palància i Belcaire

divendres 29 de juny de 2018, per  AE-Agró

Este mes de juny la campanya per a declarar Paisatge Protegit les muntanyes litorals ubicades entre els rius Palància i Belcaire s’ha intensificat. L’objectiu? Doncs, presentar el projecte este mateix estiu a la Conselleria de Medi Ambient. Entre altres activitats, s’ha realitzat una exposició fotogràfica a Quart de les Valls i una jornada a Sagunt sobre el patrimoni natural del Camp de Morvedre. A més a més, esta iniciativa d’Acció Ecologista-Agró ha continuat sumant ajuntaments tant del Camp de Morvedre com de La Plana Baixa. Fins al moment, 11 consistoris ja han aprovat en els seus plenaris una moció a favor de la campanya "De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit".

Sagunt, Almenara, La Vall d’Uixó, Estivella, Faura, Quart, Quartell, Benifairó, Petrés, Gilet i Albalat dels Tarongers són els ajuntaments que ja han aprovat en els seus plenaris mocions per a declarar les muntanyes litorals del Palància i el Belcaire com a Paisatge Protegit. L’últim a fer-ho ha sigut el consistori de La Vall d’Uixó, que va votar a favor d’esta iniciativa d’Acció Ecologista-Agró este dimecres, 27 de juny.

Este ampli consens entre els ajuntaments implicats en este projecte ha sigut possible gràcies a la campanya "De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit", impulsada per AE-Agró Camp de Morvedre amb la col·laboració de diferents entitats i col·lectius de la comarca. Este és el cas, per exemple, del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre que, amb motiu de les XVIII Jornades sobre el Patrimoni Natural del Camp de Morvedre, va organitzar una taula redona per a debatre sobre la necessitat de protegir estes muntanyes litorals.

La cita, celebrada el passat 13 de juny a Sagunt, va comptar amb les intervencions de Bruno Arnandis, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Borriana i director del Paisatge Protegit del Riu Millars, José Antonio Hernández, Cap del Servei de Gestió d’Espais Naturals de la Conselleria de Medi Ambient, Enric Arinyo, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sagunt, i Jorge Mateos, president d’AE-Agró. Tots ells van destacar que la figura del Paisatge Protegit permetrà conservar estes muntanyes i que ho farà respectant els usos tradicionals, com és el cas de l’agricultura.

A més a més, paga la pena destacar que este mes de juny la Casa de la Cultura de Quart de les Valls ha albergat l’exposició "Paisatge i Biodiversitat". Esta mostra fotogràfica, elaborada per AE-Agró amb la col·laboració de la plataforma EL PINYAL NO ES TOCA!, ens descobrix alguns dels tresors naturals de les muntanyes litorals ubicades entre els rius Palància i el Belcaire.

El pròxim pas de la campanya "De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit" serà este mateix estiu, quan volem sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient que inicie els tràmits per a la declaració d’este nou Paisatge Protegit. Actualment AE-Agró està treballant per a tancar definitivament el document del projecte que li volem presentar a l’administració autonòmica. Un document que, com ja hem explicat, compta amb el suport i el consens dels principals ajuntaments afectats.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Tercera marxa multitudinària en defensa del Camp de Morvedre

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles