Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2018 > Projecte Emys: Informe Torrent

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Torrent

Localitzades set Mauremys leprosa al Barranc de l’Horteta

divendres 6 de juliol de 2018, per  AE-Agró

Del 7 al 23 de juny, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha tornat a Torrent (Horta Oest, València) per a realitzar el seguiment de la població de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) de la Reserva de Fauna Silvestre del Barranc de l’Horteta. Com en 2017, el lloc elegit per a desenvolupar el cens ha sigut la zona de la Font de la Teula, on s’han programat cinc voluntariats amb la col·laboració de Natura y Cultura Servicios Ambientales. En total, en esta quarta edició del Projecte Emys a Torrent hem localitzat al Barranc de l’Horteta set Mauremys leprosa (una femella i sis mascles). A més a més, també hem retirat del medi natural dos exòtiques i invasores tortugues de florida (Trachemys scripta).

Per quart any consecutiu, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró s’ha desplaçat a Torrent (Horta Oest, València) per a continuar amb l’estudi de la població de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) de la Reserva de Fauna Silvestre del Barranc de l’Horteta. Esta temporada la cita ha sigut del 7 al 23 de juny, període durant el qual s’han programat sis voluntariats: un per a instal·lar les quatre trampes flotants del cens i cinc jornades per a la seua revisió.

En total, gràcies a l’esforç dels 138 voluntaris que han participat en esta iniciativa de ciència ciutadana a Torrent, el Projecte Emys d’AE-Agró ha localitzat set Mauremys leprosa (una femella i sis mascles) al Barranc de l’Horteta. Concretament, a la zona de la Font de la Teula, on ja es va realitzar el cens l’any passat. En 2015 i 2016 es va efectuar en el tram del Clot de Bailón on, segurament per la presió humana, el nombre de tortugues d’aigua ibèriques és inferior.

De les set Mauremys leprosa localitzades esta temporada a Torrent, paga la pena destacar que, a excepció d’un dels mascles, la resta de tortugues ja havien sigut censades en anys anteriors. Així que es tracta de recaptures. També destacar que, malauradament, hem pescat dos exòtiques i invasores tortugues de florida (Trachemys scripta) que han sigut retirades del medi natural i transportades al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler (Conselleria de Medi Ambient).

Com en les edicions anteriors, el Projecte Emys al Barranc de l’Horteta ha comptat amb la col·laboració de Natura y Cultura Servicios Ambientales, el Voluntariat Ambiental Torrent Verd i l’Ajuntament de Torrent. A més a més, enguany també s’han sumat a esta iniciativa de ciència ciutadana l’Associació de Veïns El Vedat, l’Escola d’Estiu de Natura y Cultura Servicios Ambientales i "Trau la llengua", el programa d’À Punt que presenta l’humorista Eugeni Alemany.

Esta temporada, a més a més del Barranc de l’Horteta, el Projecte Emys ja ha viatjat al Barranc del Pelós de Xiva, la Finca de Penya (Marjal d’Almardà-Almenara), el Riu Magre al seu pas pel Marquesat i el Riu Palància al seu pas per Soneja i Begís. I pròximament ho farà també al Riu Xúquer, l’Albufera de València, la Marjal de Rafalell i Vistabella, el Riu Canyoles, el Barranc del Carraixet, el Riu Albaida i al municipi de Montserrat, on el seguiment de tortugues es realitzarà en punts d’aigua temporals.

Des d’AE-Agró convidem a tots els amants de la nostra natura a sumar-se al Projecte Emys 2018, un voluntariat que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient. Si vols ajudar-nos amb esta iniciativa de ciència ciutadana només has d’enviar un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. Et necessitem una vegada més per a defensar, estudiar i conservar les nostres poblacions de tortugues autòctones. Participa!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Projecte Emys 2017: Informe Torrent

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?