Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > Renovem el conveni d’educació i voluntariat ambiental amb (...)

Camp de Morvedre

Renovem el conveni d’educació i voluntariat ambiental amb Sagunt

L’acord implica una subvenció de 30.000 euros anuals per al Dia Escolar de l’Arbre, el projecte Participa! amb els instituts i els voluntariats mensuals de la Colla Verda

divendres 6 de juliol de 2018, per  AE-Agró

El passat dijous, 28 de juny, l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró van rubricar la renovació del seu conveni de col·laboració en matèria d’educació i voluntariat ambiental. Este acord, que estarà vigent fins a 2020, suposa una subvenció de 30.000 euros anuals per a AE-Agró. Concretament, per a continuar realitzant el Dia Escolar de l’Arbre, el projecte Participa! amb els instituts i els voluntariats mensuals de la Colla Verda. Quico Fernández, alcalde de Sagunt, i Jorge Mateos, president d’AE-Agró, van ser els encarregats de signar la renovació d’este conveni en un acte que va comptar també amb la presència de Sara Aunés, coordinadora de la nostra Comissió d’Educació Ambiental.

Els tres projectes del Programa Municipal de Medi Ambient de Sagunt (Camp de Morvedre, València) que desenvolupa Acció Ecologista-Agró continuaran en marxa, com a mínim, fins a 2020. El passat dijous, 28 de juny, el consistori i AE-Agró van signar la renovació del seu conveni de col·laboració en matèria d’educació i voluntariat ambiental. Gràcies a este acord, vigent des de 2011, AE-Agró rebrà 30.000 euros anuals per a realitzar el Dia Escolar de l’Arbre, el projecte Participa! amb els instituts i els voluntariats de la Colla Verda.

Durant el curs 2017-2018 més de 700 xiquets de 16 col·legis de Sagunt han participat en el Dia Escolar de l’Arbre, una dinàmica educativa que consta de dos parts. Primer, es realitza una sessió a classe per a descobrir la importància de la vegetació, les activitats humanes que la posen en perill i com poden ajudar ells a les plantes. Després, els menuts baixen al pati del col·legi o visiten un jardí pròxim a l’escola, on planten espècies aromàtiques mediterrànies.

La Colla Verda és el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i AE-Agró. Mensualment es programa una activitat en algun dels espais naturals de la Capital del Camp de Morvedre per a conservar i millorar els seus valors mediambientals. Esta temporada, per exemple, s’han realitzat campanyes de voluntariat a la Marjal dels Moros, el Riu Palància i les platges de Corinto i Almardà.

Finalment, el projecte Participa! amb els instituts de Sagunt està dirigit als alumnes de secundària. L’objectiu d’esta dinàmica educativa és formar-los en la participació mediambiental per mitjà del coneixement d’un espai natural del municipi. Per exemple, la platja del Port de Sagunt, la Marjal d’Almardà-Almenara, els jardins del Centre Cívic... L’activitat consta de tres tallers per institut: una sessió teòrica a classe, una jornada de treball de camp i una tercera sessió a classe per a fer balanç i difondre les actuacions realitzades.

Des d’AE-Agró volem agrair la confiança de l’Ajuntament de Sagunt i mostrar públicament la nostra satisfacció per la renovació, una vegada més, d’este conveni de col·laboració en matèria d’educació i voluntariat ambiental. Pam a pam, anem a continuar fins a 2020 treballant per a conscienciar a xiquets, adolescents i joves de Sagunt de la necessitat de conservar i preservar el nostre medi ambient.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Capvespres a La Casa Penya

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?