Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2018 > Projecte Emys: Informe Almenara

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Almenara

Localitzem una Emys orbicularis i dos Mauremys leprosa a la Finca de Penya

dimarts 10 de juliol de 2018, per  AE-Agró

Per vuité any consecutiu, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha viatjat a la Marjal d’Almenara. Concretament a la Finca de Penya, una reserva de fauna silvestre impulsada i custodiada per AE-Agró a la Marjal d’Almardà-Almenara. En esta edició, celebrada durant el mes de juny i en la qual hem comptat amb la col·laboració de 56 voluntaris, el Projecte Emys ha aconseguit localitzar una tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) i dues tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) en esta reserva de fauna silvestre. A més a més, també hem capturat i retirat del medi natural una exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta).

Del 8 al 29 de juny, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha protagonitzat de nou el seguiment i cens de la població de tortugues autòctones de la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara. En total, en esta vuitena edició del Projecte Emys a la Marjal d’Almenara, hem convocat set jornades de voluntariat. La primera va ser per a instal·lar les trampes del cens (onze mornells i una trampa flotant) i la resta per a la seua revisió.

Fruit de l’esforç dels 56 voluntaris que han participat enguany en el Projecte Emys a la Finca de Penya, hem aconseguit localitzar una tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) i dues tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa). Paga la pena destacar que l’Emys orbicularis era una femella gràvida, censada per última vegada en 2004 per la Conselleria de Medi Ambient.

Pel que respecta a les dues Mauremys leprosa, destacar que eren un mascle i una femella que encara no havien sigut censades ni marcades fins a la data. Lamentar, però, que també hem capturat una exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta), que ha sigut retirada del medi natural i traslladada al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler (Conselleria de Medi Ambient).

En esta edició, AE-Agró ha comptat amb la col·laboració de Voluns Spain i de l’Associació Cultural Falla el Mercat per a desenvolupar esta iniciativa de ciència ciutadana a la Marjal d’Almardà-Almenara. També hem tingut el suport de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València), ja que el centre mediambiental de La Casa Penya ha sigut la base d’operacions del Projecte Emys.

Esta temporada, a més a més de la Finca de Penya, el Projecte Emys ja ha viatjat al Barranc del Pelós de Xiva, el Riu Magre al seu pas pel Marquesat, el Barranc de l’Horteta de Torrent i el Riu Palància al seu pas per Soneja i Begís. I pròximament ho farà també al Riu Xúquer, l’Albufera de València, la Marjal de Rafalell i Vistabella, el Riu Canyoles, el Barranc del Carraixet, el Riu Albaida i al municipi de Montserrat, on el seguiment de tortugues es realitzarà en punts d’aigua temporals.

Des d’AE-Agró convidem a tots els amants de la nostra natura a sumar-se al Projecte Emys 2018, un voluntariat que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient. Si vols ajudar-nos amb esta iniciativa de ciència ciutadana només has d’enviar un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. Et necessitem una vegada més per a defensar, estudiar i conservar les nostres poblacions de tortugues autòctones. Participa!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Projecte Emys 2017: Informe Almenara

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?