Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Nit dels mussols i les rates penades a La Costera de Puçol

Horta Nord

Nit dels mussols i les rates penades a La Costera de Puçol

Construïm refugis per a quiròpters i descobrim la fauna nocturna d’este paratge natural

dimecres 4 de juliol de 2018, per  AE-Agró

El passat divendres, 29 de juny, va arrancar la campanya d’activitats "Nits de Natura a La Costera" amb una jornada sobre fauna nocturna. Amb la col·laboració de La Granja de Bitxos i l’Ajuntament de Puçol (Horta Nord, València), vam organitzar per la vesprada un taller de construcció de refugis per a rates penades. Després del sopar, la cita va continuar amb un passeig nocturn per esta muntanyeta de la Serra Calderona, durant el qual vam escoltar el cant del saboc (Caprimulgus europaeus) i vam identificar, amb un detector d’ultrasons, tres espècies diferents de quiròpters: la rata penada comuna (Pipistrellus pipistrellus), la rata penada de cabrera (Pipistrellus pygmaeus) i la rata penada d’horta (Eptesicus serotinus).

Unes 25 persones, la majoria d’ells famílies amb xiquets, van participar el passat divendres, 29 de juny, en la primera de les sis "Nits de Natura a La Costera" de Puçol que el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha programat per a este estiu. L’activitat va arrancar per la vesprada a l’Aula Multiusos d’este paratge natural municipal, on vam construir amb La Granja de Bitxos deu refugis per a rates penades. La pròxima tardor instal·larem estos refugis per a quiròpters i també caixes-niu per a diferents espècies d’ocells a la Marjal dels Moros.

Després del taller de construcció de refugis per a rates penades vam sopar a la fresca a La Costera i, a continuació, vam realitzar una xicoteta ruta nocturna per esta muntanyeta de la Serra Calderona. Durant este passeig a la llum de la Lluna vam escoltar el cant del saboc (Caprimulgus europaeus), una de les aus nocturnes que podem trobar en este paratge natural municipal. A més a més, amb un detector d’ultrasons, vam identificar tres de les cinc espècies de quiròpters que habiten a La Costera. Concretament, la rata penada comuna (Pipistrellus pipistrellus), la rata penada de cabrera (Pipistrellus pygmaeus) i la rata penada d’horta (Eptesicus serotinus).

La pròxima cita de les "Nits de Natura a La Costera", campanya d’activitats que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, serà este dissabte 7 de juliol. Eixe dia ens visitarà Calderona Viva amb el seu espectacle familiar Els mags de les estreles. Si vols participar en esta ruta teatralitzada, envia un correu electrònic a info@calderonaviva.com. Però, dóna’t pressa perquè les places són limitades!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Les rates penades comencen a ocupar els refugis instal·lats a Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles