Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > La rehabilitació "provisional" del Pont de Ferro de Fortaleny

Muntanyeta dels Sants

La rehabilitació "provisional" del Pont de Ferro de Fortaleny

La Diputació es queda a mig camí en la recuperació d’esta històrica infraestructura

dimarts 10 de juliol de 2018, per  AE-Agró

Des de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny considerem una broma de mal gust la nota de premsa de la Diputació de València en la qual anuncien d’ací a pocs dies posaran en servei l’estructura, tancada a vianants i ciclistes des de fa una vintena d’anys. Els responsables de l’Àrea de Carreteres de l’administració provincial són sabedors, i conscients, que això que publiciten com un objectiu acabat no és més que el final del projecte denominat “Rehabilitació del pont Alfons XIII i condicionament de la via cicle-de vianants Tram Fortaleny-Sueca. Fase I (AZ-338F1)”. Així fan oïdes sordes a la reivindicació de completar el traçat habilitant la passarel·la (Fase II) per damunt de l’autovia A-38, tal i com estava projectat.

Els ancoratges i túnels d’accés al Pont de Ferro de Fortaleny (La Ribera Baixa, València) per sota la rotonda que supera l’A-38 per a accedir a Sueca es van posar ara fa deu anys. I ni el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ni ningú dóna una sola data per a la seua execució. Des de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, entitat en la qual participa el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, reclamem la segona fase prevista i estudiem dur a terme accions de protesta de manera continuada.

En l’esmentada nota de la Diputació de València asseguren que l’obra de rehabilitació patrimonial del Pont de Ferro, amb un import proper al milió d’euros, ja ha finalitzat. I que conclourà ara amb la connexió "provisional" per a ciclistes i vianants amb el camí de la mota del marge esquerre del Riu Xúquer. Per què sempre parlaren que es tractava de “la primera fase”? On està “la segona”?

Les associacions que integrem la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny ens temem que eixa provisionalitat s’allargue en el temps com la fase que ara han acabat. Tot i ser positiva la solució “provisional” que anuncien des de la Diputació, eixe camí per la mota presenta problemes d’inseguretat, dubtes, carències i altres incomoditats. Esta alternativa “provisional” té un recorregut de prop d’un quilòmetre, sense il·luminar i entre camps i horts de particulars, quan l’alternativa directa de la passarel·la és de tan sols 150 metres.

Això farà que ciclistes i vianants opten pel camí més curt i perillós que és el nou pont, tal i com fan ara. A més a més, per a arribar a Sueca, o accedir-hi, caldrà travessar un túnel que s’inunda amb un pam d’aigua cada dia que plou. Tampoc no podrà ser usada esta solució "provisional" en cas de crescuda del Xúquer. Davant esta situació insistim que la passarel·la és el camí més curt i segur.

La solució "provisional" que ara dóna la Diputació deixa en l’aire, i per tant de manera confusa, la il·luminació. Copiem textualment la resposta d’octubre de 2016 a una de les nostres al·legacions en la qual suggeríem la ubicació de fanals solars sostenibles: “En efecte, el projecte contempla la infraestructura necessària per a la il·luminació funcional de l’itinerari de vianants. No obstant, donada l’execució en distintes fases de les obres i el caràcter de provisionalitat de part de les mateixes, es proposa la il·luminació de l’itinerari al moment en què es materialitze l’itinerari en la seua concepció i disseny definitius”.

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny està formada pel col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, l’Associació Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, el Grup Excursionista Camins de Terra, l’Agrupació de Veïns Mestre Serrano, La Ribera en Bici, Xúquer Viu, el Club de Córrer Peus Quets, l’Associació de Minusvàlids Físics de Sueca i Comarca (AMISUCO), la Penya Barcelonista Ribera Baixa, L’Escola Ciclista de Sueca, el Club Ciclista de Corbera, el Club d’Atletisme de Corbera i la Cooperativa Paleta d’Ocres.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Volem un pont, no un "florero"

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?