Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2018 > Projecte Emys: Informe Soneja

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Soneja

Retirem una exòtica i invasora tortuga de florida del Riu Palància

dilluns 23 de juliol de 2018, per  AE-Agró

Del 19 al 30 de juny, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha viatjat de nou a Soneja (L’Alt Palància, Castelló) a la recerca de tortugues autòctones. Concretament en el Riu Palància, on hem desenvolupat este voluntariat mediambiental per segon any consecutiu amb la col·laboració d’Ambiens, Soneja Sostenible i la Conselleria de Medi Ambient. Després de dos edicions del Projecte Emys a Soneja continuem sense trobar cap tortuga autòctona en el Palància. Enguany hem capturat per primera vegada una tortuga. Però, malauradament, era una exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta), que ha sigut traslladada al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler (Conselleria de Medi Ambient).

Per segon any consecutiu, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró s’ha desplaçat fins a Soneja per a realitzar el seguiment i cens de tortugues del Riu Palància al seu pas per esta localitat castellonenca de la comarca de L’Alt Palància. La cita va ser del 19 al 30 de juny i va comptar amb la participació de 38 voluntaris en les quatre jornades de camp convocades. En total, en esta segona edició vam instal·lar una trampa flotant i tres mornells en dos zones diferents del riu. Una era la mateixa on vam realitzar el cens en 2017 i l’altra era nova.

Però, per ara, continuem sense localitzar cap tortuga autòctona en el Palància al seu pas per Soneja. Enguany hem capturat per primera vegada una tortuga en este riu. Tanmateix, era una exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta), que ha sigut traslladada al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler (Conselleria de Medi Ambient). Com l’any passat esta iniciativa de ciència ciutadana ha comptat per al seu desenvolupament en el Palància amb la col·laboració d’Ambiens, Soneja Sostenible i la Conselleria de Medi Ambient.

Esta temporada, a més a més del Palància al seu pas per Soneja i també per Begís, el Projecte Emys ja ha viatjat al Barranc del Pelós de Xiva, el Riu Magre al seu pas pel Marquesat, el Barranc de l’Horteta de Torrent, la Finca de Penya (Marjal d’Almardà-Almenara), el Riu Canyoles al seu pas per Moixent i la Marjal de Rafalell i Vistabella. Actualment estem desenvolupant este voluntariat mediambiental al Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València) i al Riu Albaida al seu pas per Xàtiva.

Pròximament el Projecte Emys també viatjarà al Riu Xúquer al seu pas per Jalance, el Barranc del Carraixet, els ullals d’Albalat de la Ribera i al municipi de Montserrat, on el seguiment de tortugues es realitzarà este mateix mes de juliol en punts d’aigua temporals. Si vols ser voluntari del Projecte Emys i ajudar-nos a defensar, estudiar i conservar les nostres tortugues autòctones, només has d’enviar un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Projecte Emys 2017: Informe Soneja

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles