Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Duatló al Riu Xúquer: Piragüisme més pesca de residus

Muntanyeta dels Sants

Duatló al Riu Xúquer: Piragüisme més pesca de residus

Nova jornada de neteja a l’Assut de Sueca

dimarts 24 de juliol de 2018, per  AE-Agró

El passat dimecres, 18 de juliol, el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va protagonitzar una jornada prou particular de duatló al Riu Xúquer. Concretament de piragüisme més pesca de residus a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València), un màgic racó del Xúquer on els nostres companys treballen pam a pam per a conservar els valors naturals del riu valencià més important. En només dues hores, van retirar cinc bosses grans de residus que flotaven pel Xúquer. Malauradament, el riu no és l’únic lloc on trobem fem abandonat a Sueca. Segons ha denunciat en xarxes socials la Muntanyeta dels Sants-AE Agró, els abocadors il·legals estan presents en pràcticament tot el terme municipal.

Netejar l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València) i conscienciar a grans i menuts sobre la problemàtica dels residus. Estos eren els dos objectius principals de la peculiar jornada de duatló que va protagonitzar el passat dimecres, 18 de juliol, el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró. Amb la col·laboració del Club-Escola de Piragüisme de Sueca, que va cedir una embarcació, la Muntanyeta dels Sants-AE Agró va pescar fins a cinc bosses grans de deixalles que flotaven pel Xúquer.

Com en jornades de neteja anteriors a l’Assut de Sueca, la majoria del fem retirat del riu van ser plàstics. Però, també paga la pena destacar la gran quantitat d’envasos fitosanitaris trobats, així com de botelles de vidre, llaunes i material aïllant de la construcció. Des de la Muntanyeta dels Sants demanen a les administracions implicades accions concretes per a evitar que els residus arriben al Xúquer, des d’on després van a parar al Parc Natural de l’Albufera de València i a la Mediterrània.

Una de les reivindicacions més urgents és per a l’Ajuntament de Sueca, que actualment permet la proliferació descontrolada de tot tipus d’abocadors il·legals al seu terme municipal. Tal i com ha denunciat en xarxes socials la Muntanyeta dels Sants, entre altres indrets trobem abocadors il·legals al Carrer dels Corretgers, junt al concessionari de cotxes Kia, al costat del Xalet del Padre Amado, al Camí de Bega de Mar al Mareny Blau, al Camí de Calderer, al de la Sequieta Nova, al de Llirianos... I també al Camí Vell de Cullera, on es troba l’abocador il·legal més gran de tot el terme municipal de Sueca. Concretament entre Moratal i la Tarranquera.

La Muntanyeta dels Sants exigix, una vegada més, a l’Ajuntament de Sueca que prenga mesures contra els abocadors il·legals, que ja suposen un dels principals problemes mediambientals d’esta localitat de La Ribera Baixa. A Sueca tenim un greu problema amb els residus, necessitem solucions ja!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Marjal de Sueca, un gran abocador incontrolat

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles