Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > Èxit de públic en els Capvespres a La Casa Penya

La Casa Penya

Èxit de públic en els Capvespres a La Casa Penya

Més d’un centenar de persones participen en esta campanya d’activitats estivals

dimecres 25 de juliol de 2018, per  AE-Agró

Els Capvespres a La Casa Penya han sigut la gran novetat de la programació estival d’este centre d’educació i voluntariat ambiental gestionat per Acció Ecologista-Agró a la Marjal d’Almardà-Almenara. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València), administració propietària del centre, hem programat en juny i juliol cinc activitats vespertines a La Casa Penya. Concretament els dijous 21 i 28 de juny i 5, 12 i 19 de juliol. El fil conductor de cada jornada va ser el capvespre. Però, després, cada convocatòria tenia una proposta familiar o taller infantil diferent. En total, unes 110 persones han participat en estes cinc activitats de marjal i natura a La Casa Penya.

El passat dijous 21 de juny arrancaven els Capvespres a La Casa Penya amb una visita guiada a la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre que custodia Acció Ecologista-Agró junt al centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. El dijous següent, 28 de juny, La Casa Penya tornava a obrir les seues portes per a contemplar el capvespre i, amb la col·laboració de Llàgrimes de Ceba, celebrar un taller infantil de construcció d’instruments musicals amb canyes.

Les rates penades van ser les grans protagonistes del primer capvespre de juliol. Concretament el dijous 5, quan els companys de Càdec van visitar La Casa Penya per a realitzar un taller infantil i explicar a grans i menuts els serveis ambientals que ens oferixen les nostres aliades de la nit, les amenaces que patixen els quiròpters i les diferents espècies de rata penada que podem trobar a les nostres marjals.

El dijous 12 de juliol els Capvespres a La Casa Penya van continuar amb una doble activitat d’art, fang i marjal. Els més menuts van realitzar amb La Niñacristal un taller de manualitats amb elements naturals (pedres, fang, canyes, fulles, fusta...). I els adults van descobrir el rakú amb Lorena López. Amb ella vam aprendre en què consistix esta tècnica oriental de ceràmica, que combina foc, cendra i aigua per a oxidar l’esmalt i aconseguir espectaculars colors, i fins i tot vam elaborar les nostres pròpies peces de rakú.

Finalment, els Capvespres a La Casa Penya van concloure el passat dijous, 19 de juliol, amb una excursió en bici per la Marjal d’Almenara. En total, unes 110 persones han participat en les cinc activitats programades per la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró amb motiu dels Capvespres. Si no has pogut vindre, tranquil. La Casa Penya obri tots els diumenges de l’estiu, d’11:00 a 13:30 hores. Vine a les visites guiades i descobrix els tresors naturals de la Marjal d’Almardà-Almenara!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Gran participació en la celebració Ramsar d’Almenara

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?