Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Intu Mediterrani, un projecte insostenible i depredador del territori que (...)

Pam a pam

Intu Mediterrani, un projecte insostenible i depredador del territori que amenaça l’economia local

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles critica que la promotora britànica venga la moto als veïns de Paterna sobre el nou "Puerto Mediterráneo"

dijous 26 de juliol de 2018, per  AE-Agró

Per molt que el pinten de verd i d’accessible, Intu Mediterrani, el nou nom amb el qual han rebatejat al polèmic Puerto Mediterráneo, és un projecte insostenible, depredador del territori i una ruïna per a l’economia local de la comarca de L’Horta Oest. Així ho denuncia la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró. El nou projecte s’ha presentat este dijous, 26 de juliol, en un acte en el qual Intu, la promotora britànica que impulsa este macrocentre comercial, ha destacat les "millores ambientals" introduïdes. Tanmateix, des de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles es manté el rebuig al projecte i es critica que Intu intente vendre la moto als veïns de Paterna.

Des de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles recordem el rebuig del Ple Municipal de Paterna (Horta Oest, València) a la moció de suport a Puerto Mediterráneo que va presentar el PP i que només va comptar amb el suport dels regidors del PSPV-PSOE. Per això, la Coordinadora exigix tant a l’alcalde Juan Antonio Sagredo (PSPV-PSOE) com al promotor del fallit projecte que no venguen la moto als paterners amb un projecte que ja va ser declarat il·legal per la Generalitat Valenciana. Igualment, la Coordinadora també recorda a Sagredo que no està autoritzat a reivindicar el projecte públicament en nom de Paterna, ja que no compta amb l’autorització de la majoria del ple.

Des de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles considerem que un projecte de les característiques de Puerto Mediterráneo, ara rebatejat com Intu Mediterrani, condemnaria al comerç local i augmentaria la desocupació en el sector. Este megacentre comercial seria incapaç d’absorbir tota l’ocupació que destruiria en l’economia local. D’altra banda, resultaria perniciós per a diversos barris de Paterna, ja que aïllaria encara més Lloma Llarga estrangulant-lo entre vials, dificultaria les comunicacions entre Mas del Rosa i La Coma amb el centre del poble i deixaria al barri de La Pinaeta rodejat per un pàrquing i basses de laminació amb alt risc d’inundabilitat.

Per contra, la Coordinadora ha reivindicat el valor i l’ús lúdic d’este paratge natural de Paterna. L’assistència de persones de tota la comarca per a realitzar les diferents activitats relacionades amb el medi ambient que es poden desenvolupar en Les Moles cada vegada és més important. Este és el cas, per exemple, del running, passejos, bici de muntanya, BTTX o el passeig de gossos. En este sentit la Coordinadora ja ha comunicat la seua intenció d’instal·lar un rocòdrom, aprofitant els monticles de terra de més de 5 metres d’altura que va realitzar en el passat l’exèrcit per a la instrucció de la tropa.

Amb esta instal·lació la Coordinadora pretén atraure a un públic que fins ara havia de desplaçar-se fora de l’àrea metropolitana per a realitzar escalada en un entorn natural. Per a la Coordinadora disposar d’un bosc periurbà de les característiques del de Les Moles és un privilegi del qual no pot prescindir la comarca. I menys encara per a instal·lar una macrocentre comercial just ara, quan este model de comerç està en declivi.

Com recorden des de la Coordinadora, si el que volem és un centre d’oci, ja el tenim. I este és el paratge natural de Les Moles, que és saludable, mediambientalment sostenible, gratuït i que no es basa en el consum exacerbat que promou Intu Mediterrani.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Demanem una moratòria urbanística fins que s’aproven els plans territorials

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles