Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > Lluna de Sang i cens de rates penades al Tancat de la Pipa

Custòdia del Territori

Lluna de Sang i cens de rates penades al Tancat de la Pipa

Acomiadem la temporada 2017-2018 amb esta espectacular activitat

dimarts 31 de juliol de 2018, per  AE-Agró

El passat divendres, 27 de juliol, Acció Ecologista-Agró va convocar, amb motiu de l’eclipse total de Lluna, una nova edició dels Capvespres de la Pipa per a contemplar, des del cor del Parc Natural de l’Albufera, este fenomen astronòmic. La Lluna de Sang, nom amb el qual es coneixia este espectacular esdeveniment, va deixar bocabadats als 35 afortunats que van poder participar en esta activitat. A més a més, vam aprofitar esta cita per a censar la població de rates penades que habita als refugis per a quiròpters del Tancat de la Pipa. En total, vam comptar 160 rates penades, una xifra rècord. Amb esta activitat conclou la temporada 2017-2018 de la Pipa, que durant el mes d’agost només obrirà al públic de dimarts a divendres.

L’eclipse total de Lluna del passat divendres, 27 de juliol, va ser espectacular. Però, poder observar la Lluna de Sang en un entorn privilegiat com el del Tancat de la Pipa, àrea de reserva que es troba ubicada en el cor del Parc Natural de l’Albufera de València, era una oportunitat única. Per això, no és d’estranyar que la llista d’espera per a participar en el Capvespre de la Pipa convocat per Acció Ecologista-Agró superarà les 150 persones.

Els 35 afortunats que, per ordre d’inscripció, van poder assistir a l’activitat van quedar meravellats amb este fenomen astronòmic i, com no, amb el sempre espectacular capvespre de l’Albufera. I això malgrat que les rates penades havien posat, pocs minuts abans, el llistó molt alt. Amb la caiguda del Sol, els quiròpters van començar a eixir en massa dels refugis que tenim instal·lats en el Tancat de la Pipa. En total, vam comptar 160 individus, una xifra rècord, de dues espècies diferents: de rata penada comuna (Pipistrellus pipistrellus) i sobretot de la de cabrera (Pipistrellus pygmaeus).

Amb esta activitat que combinava astronomia i natura conclou la temporada 2017-2018 del Tancat de la Pipa, una àrea de reserva que pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i que es troba sota la custòdia del territori d’Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife. Paga la pena destacar que esta última convocatòria va nàixer a partir d’una proposta d’una de les moltes persones que visiten la Pipa. Així que de cara a la pròxima temporada vos convidem a totes i tots a llançar-nos propostes de noves activitats enviant un correu a visitas@tancatdelapipa.net.

El pròxim mes d’agost el Tancat de la Pipa, projecte que des de finals de 2017 també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, romandrà tancat al públic els caps de setmana. Però, podràs visitar-nos de dimarts a divendres. Concretament, de 10:00 a 14:00 hores i els divendres també de 16:00 a 20:00 hores. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Tancat de la Pipa, Premi Experiència Inspiradora 2018

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?